Priznanje

Zagrepčanka godine Jasna Kovačević, voditeljica knjižnice Bogdan Ogrizović

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Jasna Kovačević (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Jasna Kovačević (1)
18.04.2019.
u 13:52
Knjižnicu je pretvorila u mjesto afirmiranja ženskog stvaralaštva, književnoga, znanstvenoga i likovnoga, te postigla prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena.
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka Gradska skupština podržala je u četvrtak prijedlog da se nagrada "Zagrepčanka godine" ove godine dodijeli Jasni Kovačević, višoj knjižničarki, voditeljici zagrebačke Knjižnice i čitaonice Bogdan Ogrizović.

Otkad je 1998. imenovana za ravnateljicu knjižnice Bogdan Ogrizović, Kovačević ju je pretvorila u vodeći centar za knjigu u Zagrebu i šire, u omiljeno mjesto predstavljanja knjiga, časopisa, predstavljanja autora i širenja čitateljskih navika građana, navodi se u obrazloženju prijedloga.

Osim toga, dodaje se, knjižnicu je pretvorila u mjesto afirmiranja ženskog stvaralaštva, književnoga, znanstvenoga i likovnoga, te postigla prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu.

Foto: PIXSELL
Zagrepcakna godine
Foto: Davor Puklavec / Pixsell
Zdenka Kovačiček i Vlado Kalember
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Ksenija Pajić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Iva Olivari
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Neva Tolle

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.