Borba za prevlast

Zagrebački taksisti brane se od Riječana 65% manjom cijenom

Foto: Marko Lukunić
Zagrebački taksisti brane se od Riječana 65% manjom cijenom
12.10.2010.
u 14:18
Cijene neće kreirati zagrebački taksisti, jer to ide njima u korist. Ako i dalje prkose ja ću još spustiti cijene, prijeti vlasnik Cammea Kosta Minovski
Pogledaj originalni članak

Udruga zagrebačkih taksista oko Radio taxi Zagreba predstavila je “borbeni plan” kojim će pokušati parirati dolasku riječkog poduzeća Taxi Cammeo, koje je najavilo da će u glavni grad stići prije Božića i potući konkurenciju.

Borbeni plan

Zagrebački taksisti, koji su se prvi put u svojoj stoljetnoj povijesti našli u poziciji tržišnog nadmetanja, danas su najavili smanjenje cijena i do 65 posto, pa bi tako vožnja od Glavnog kolodvora do Šestina (oko sedam kilometara) umjesto dosadašnjih 70 stajala 30 kuna. Mirsad Hukić, glasnogovornik Radio taxija, “prijetnje” Taxi Cammea da će “preuzeti grad” još kvalitetnijom uslugom za manje novca nazvao je “mazanjem očiju” i kazao da nam “oni prodaju iluziju i prijevaru”, misleći pritom, naravno, na izravnog “suparnika” iz Rijeke.

Na pitanje kako će podnijeti dodatna financijska opterećenja smanjenjem cijena, Hukić je odgovorio: – Imamo bezrezervnu podršku vozača. Nitko ne vozi 16 sati, ni danas ni u budućnosti, a preživjet ćemo na sličan način kao i do sada. Ako se poveća broj vožnji, ako dobijemo nove korisnike, bit će nam mnogo lakše.

Prijedlog zagrebačkih taksista već je stigao na adrese gradskog Ureda za promet i Gradske skupštine jer, tvrde vozači, “prijedlog je nove odluke Gradske skupštine o taksi-prijevozu nedorečen i otvara prostor slobodnim interpretacijama”.

Izgubljena bitka

Stav je to, kako napominju u cehovskom udruženju, svih vozača koji traže da zajedno s gradskim vlastima sudjeluju u kreiranju cijene prijevoza. – Oni su ponudili nešto što nema veze s taksi službom. Oni će kupiti građane na tramvajskim stanicama i na istima ih ostaviti. Cilj je prevoziti putnike od kućnog praga do odredišta – hladno je ustvrdio Kosta Minovski, vlasnik riječkog Cammea.

– Gdje su bili poslijednjih 20 godina? Cijene neće kreirati oni, jer to ide njima u korist. Ovo je slobodno tržište i ako i dalje prkose ja ću dodatno spustiti cijenu. Nema više komunizma, na to se moraju priviknuti – zaprijetio je Minovski, koji smatra da je utakmica s Cammeom odavno izgubljena.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 49

BA
Bandit
15:36 12.10.2010.

Zaboravih dodati da ta ILUZIJA I PRJEVARA mene kosta 50 kuna 46 km...Pa nek i dalje nam prodaju takvu iluziju...

GA
garfild58
20:12 12.10.2010.

A,kaj si ovi taksisti u Zagrebu umišljaju da su bogom dani,očito da poslje ovih neče moć pljačkat narod.

DU
Deleted user
15:27 12.10.2010.

Ako Cammeo nudi laž, prijevaru i iluziju, momci čemu onda panika?