Prolaze kroz bitku života

Zagrebačke fontane zasvijetlile za djecu s malignim bolestima

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
19.09.2020.
u 11:15
Događaj je organizirala neprofitna udruga Krijesnice, koja pomaže roditeljima i djeci oboljelih od malignih bolesti.
Pogledaj originalni članak

Zagrebačke fontane kraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice svijetlile su do sad u liku Nikole Tesle, hrvatske zastave, za nacionalne manjine... A sinoć i za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Neprofitna Udruga Krijesnica koja se bavi pružanjem pomoći  djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima organizirala je tako ovim putem poruku ohrabrenja te tako dala podršku i ljubav djeci koja trenutno prolaze kroz najtežu moguću životnu bitku. Udruga pomoć pruža organizacijom besplatnog smještaja obiteljima oboljele djece koja dolaze u Zagreb na liječenje, daje pravnu i druga stručna pomoć pri u ostvarivanju socijalnih i zdravstvenih prava, a organizira i grupe podrške i individualna savjetovanja za roditelje suočene s malignom bolešću djeteta i roditelje čija su djeca preminula.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.