Drama u Zagrebu

Mladić u tramvaju vikao 'Sieg Heil' i putnike napao suzavcem

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mladić u tramvaju vikao 'Sieg Heil' i putnike napao suzavcem
06.10.2017.
u 08:41
Čim je ušao u tramvaj, na križanju s Vukovarskom, samo je odjednom, ničim izazvan počeo dizati desnicu u zrak, kažu svjedoci
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka policija traga za nepoznatim mladićem koji je jučer navečer u tramvaju suzavcem poprskao putnike i vikao nacistički pozdrav, piše Lupiga.

Do incidenta je došlo oko 20 sati u tramvaju broj 6 koji je vozio prema Novom Zagrebu. Nakon što je tramvaj prošao Autobusni kolodvor i križanje s Vukovarskom, mladić u dvadesetim godinama, iz čista je mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati "Sieg Heil". Napad je potvrđen i u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

– Čim je ušao u tramvaj, na križanju s Vukovarskom, samo je odjednom, ničim izazvan počeo dizati desnicu u zrak i nekoliko puta viknuo ''Sieg Heil – pi... vam materina svima'' – rekli su svjedoci.

Mladić je ušao u verbalni obračun s jednom putnicom kojoj je potom ispred lica upotrijebio suzavac, usmjerivši ga uvis. Mladić je izašao čim su se otvorila vrata tramvaja. Putnica je na rukama dobila lakše opekline, dok je vozačici pozlilo od suzavca i pružena joj je liječnička pomoć. Tramvaj je bio zaustavljen na desetak minuta, a potom ga je u Zapruđu dočekala policija.

Svjedoci nasilnika opisuju kao gotovo izbrijanog mladića, s jedva uočljivom, kratkom irokezom, u ranim dvadesetim godinama, zelenih očiju i visine oko 175 centimetara. Na sebi je imao maslinasto-zelenu tzv. spitfire jaknu i hlače, koje su se dijelu putnika učinile kao dio radnog tamnoplavog odijela, dok drugi navode da su bile maskirne.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 100

CI
cicaubica
09:03 06.10.2017.

mislim da vam u članku još samo fale izjave zorana pusić i milorada pupovca

IS
isukokarukoruku
08:56 06.10.2017.

koga briga? pa netko već mjesecima po gradu uništava fasade natpisima tito hero. kad se veliča ubojica i još uništava društvena imovina toga nema u novinama?

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
09:48 06.10.2017.

Ovo je još jedan dokaz galopirajuće puzajuće kapilarne iz boce puštene kriptoklerofiloustašofašizacije koja se nadvila nad Hrvatskom, dakle treba povećati izdvajanja iz proračuna za Srpsko nacionalno vijeće, Novosti, Ligu antifašista, Frljića, Savez antifašista, Društvo Josip broz Tito i Kulturnjake2016.