VODIČ KROZ DOGAĐANJA

Zagreb danas: proslava St. Patricks daya, ljubljansko gledališče u Kerempuhu

Foto: Press Association/Pixsell
Proslava St. Patricks daya u Londonu
Foto: Images
Mars, Earth and the Moon
Foto: Galerija Luka
Lunarove grafike
17.03.2016.
u 16:00
Nekoliko ideja za kako provesti četvrtak navečer
Pogledaj originalni članak

1.St. Patrick’s Day u pivnicama 

Atmosfera irskih pubova seli se u gradske pivnice, koje tradicionalno obilježavaju St. Patrick’s Day. U Medvedgradu u Ilici nastupa bend Tri fir, a u Pivani, također u Ilici, popularni Belfast Food.

2.Kad će to proljeće?

Zašto, kako i kada počinje proljeće, saznat će posjetitelji planetarija Tehničkog muzeja u kojemu je u 18 sati predavanje Ante Radonića. Ondje će se simulirati izgled proljetnog neba navečer i u zoru.

3.Lunarove prve grafike

Street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar predstavit će u 17 sati u Galeriji Luka u Shopping centru Prečko svoje prve radove u tehnici grafike, koje će posjetiteljima i potpisivati.

4.“Komad plastike” u Kerempuhu

Satiričko kazalište ‘‘Kerempuh’’ ugostit će u 20 sati Mestno gledališče ljubljansko s predstavom ‘‘Komad plastike’’ njemačkog dramskog pisca Mariusa von Mayenburga. (mn)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
Pajkoslava
22:54 17.03.2016.

A kaj ne znate prevest u " Proslava dana sv. Patrika"?