Bez gužve

Za Vrbik bez gužve – 5. srpnja počinje širenje Slavonske

Foto: VL
Za Vrbik bez gužve – 5. srpnja počinje širenje Slavonske
08.04.2011.
u 20:30
Novi, treći prometni trak na relaciji Nacionalna knjižnica – Vrbik planira se dovršiti do 15. kolovoza
Pogledaj originalni članak

Sjeverni dio Slavonske avenije, od Nacionalne i sveučilišne knjižnice do Vrbika, već potkraj kolovoza proširit će se za još jedan prometni trak, dugačak gotovo 700 metara. Uredit će se skretanja za Vrbik i Cvjetno naselje, koja će se produžiti, a gužve će, smatraju u gradskom Uredu za promet, nestati.

Raspisan natječaj

Prvi zahvat u megaprojektu denivelacije i potpune rekonstrukcije Slavonske, koja će do 2018. godine biti djelomično “oslobođena” semafora, o čemu je Večernji list već pisao, Grad će stajati sedam milijuna kuna. Radovi će početi već 5. srpnja, a završavaju 15. kolovoza.

– Propusna moć Slavonske je oko 80 tisuća vozila u danu, a u vrijeme najveće gužve prođe oko 800 vozila po satu. Postavljanjem trećeg traka taj bi se broj povećao i do 1600 vozila po satu – razloge za širenje Slavonske objasnio je Mijo Bezer, pomoćnik pročelnika zadužen za promet u metropoli.

Natječaj za rekonstrukciju dijela prometnice koja će se “podebljati” za dodatna tri i pol metra već je raspisan, a do sada je u Ured za promet stiglo devet ponuda.

Proširenje koje povećava propusnost za najmanje sto posto unaprijedit će, kazao je Bezer, i sigurnost, a znatno će se povećati brzina kretanja.

Smanjenje broja nesreća, kaže, postići će se “eliminacijom” rampe s Ulice Hrvatske bratske zajednice iz koje se automobili više neće morati prestrojavati.

Pješačka staza ostaje

Smiljana Madunić, koja nadzire realizaciju i planiranje projekta, istaknula je da je važno napomenuti kako problema s otkupom zemljišta neće biti jer će se graditi isključivo na zelenoj površini – gradskom vlasništvu. Dodala je da pješačka i biciklistička staza ostaju i da će se posaditi zamjensko raslinje.

Osim nove prometnice postavit će se i novi semafori, a stari će se reprogramirati. Odvodnja, vodoopskrba, plinovod i telekomunikacijske instalacije neće se premještati.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

ZL
zlatosonja
09:15 25.07.2011.

Prema najavi, radovi su trebali započeti 5. srpnja - između NSB i Vrbika. Počeli su, međutim, kod Vrbika, s nenajavljene strane, zapadno, 20. srpnja. Može li Večernji istražiti razloge? Zašto nismo dobili upozorenje o radovima? Objašnjenje o promjenama poteza na kojem se radi proširenje (dakle: rušenje prije svega!), lijepo molim?

UK
Ugo Kajvez
22:33 08.04.2011.

Maknite ona kretenski semafor kod hypo kriminalaca jer je najveći problem na cijlom potezu od petlje do selske ...........

WA
ware1966
01:01 09.04.2011.

uzaludno trosenje asfalta. zbog semafora, tamo ce i dalje biti guzve kao i do sada.