saslušani svjedoci

Za mjesec dana utvrdit će se krivac za Vrbane III?

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Za mjesec dana utvrdit će se krivac za Vrbane III?
13.06.2013.
u 23:00
O visini naknade štete za stanare Palinovečke sud će odluku donijeti naknadno s obzirom na kompliciranost slučaja
Pogledaj originalni članak

Iznošenje dokaza i saslušanje svjedoka u parnici stanara Palinovečke 19 i, j, k, l, protiv Geoprojekta, Zagrebgradnje i Capital Inga kojim traže naknadu štete u iznosu od oko 41 milijun kuna završilo je jučer na Općinskom sudu iskazom posljednjeg svjedoka Željka Dadića iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

S timom kolega vještačio je spis od 5522 stranice svih do sada provedenih dokaza u postupku. Zaključio je da je vodoopskrbni sustav zdravstveno ispravan i da se zagađenje odnosi na dvije zgrade na Vrbanima III gdje je potrebno potpuno izmijeniti sve cijevi jer postoji rizik da izvor onečišćenja nije iscrpljen. S obzirom na pronađene BTX spojeve, nemoguće je paušalno procijeniti rizik za zdravlje, no najugroženija su djeca, starije osobe i bolesnici, rekao je Dadić.

Opunomoćenici tuženika tražili su saslušanje novog svjedoka te novu analizu trenutačnog stanja vode u stanovima i test rizika na zdravlje tužitelja, što je sutkinja odbila, no najavila je međupresudu za mjesec dana. To znači da će donijeti prvostupanjsku presudu o odgovornosti, a da će se o visini tužbenog zahtjeva odlučivati naknadno.

>>VRBANI Službeno – voda zagađena, sve cijevi moraju 
se zamijeniti

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.