akcija za mladunca

Za malu alpaku predloženo već više od 100 imena, prijedlozi do petka

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Za malu alpaku predloženo već više od 100 imena, prijedlozi do petka
10.02.2016.
u 15:05
“Čupava djevojčica” druga je alpaka okoćena u zagrebačkom Zoološkom vrtu, a zasad najviše voli spavati i jesti
Pogledaj originalni članak

Alka, Iva, Zagrabia, Čupkica, Manda, Jasna, Mateja i Žuži samo su neka od imena koja bi od ponedjeljka mogla pripasti mladunčetu alpake okoćenom prije mjesec dana u zagrebačkom ZOO-u.

Koje će ime dobiti, odlučit će stručni žiri, a oni koji to žele mogu svoj prijedlog dati zaključno s petkom. Predlože li ono najupečatljivije, dobit će nagradu koju su pripremili Večernji list i zagrebački Zoološki vrt. Mala alpaka prva je prinova u vrtu ove godine, a baš kao i svakoj bebi, omiljene su joj aktivnosti spavanje i hrana.

“Čupava djevojčica” plod je ljubavi dugogodišnjeg para alpaka, mame Annike i tate Jaspera, te je druga alpaka okoćena u ZOO-u u Zagrebu. Prijedlozi imena, kojih je već stiglo stotinjak, mogu se dati na stranici dječjeg lista Radost na Facebooku.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar ankabutorac
ankabutorac
17:33 10.02.2016.

Ak je cupava nek bu Cupkica...

Avatar yuppie
yuppie
11:11 11.02.2016.

Kimmy

Avatar maraaa
maraaa
09:26 14.02.2016.

Draci