Najava projekta

Za 10 milijuna kuna uredit će se trg i postaviti najveći kip Franje Tuđmana

Za 10 milijuna kuna uredit će se trg i postaviti najveći kip Franje Tuđmana
07.07.2015.
u 11:14
Autor projekta uređenja Nenad Fabijanić rekao je da prihvaća spomenik, no očekuje da će konačan sud dati priznati stručnjaci
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će se na jesen krenuti u dugonajavljivan projekt preuređenja Trga dr. Franje Tuđmana, ovaj put jasno potvrdivši da će na tako uređenom trgu biti i "najveći i najljepši spomenik" prvom hrvatskom predsjedniku.

Podsjetimo, s preuređenjem se kasni već dvije godine od početnih najava pa tek treba vidjeti hoće li i ovaj put radovi stvarno početi. Budući da novac nije osiguran, a riječ je o 10 milijuna kuna, gradonačelnik je najavio da će to učiniti kroz izmjene (rebalans) proračuna na sjednici Gradske skupštine zakazanoj 16. srpnja.

– Kolege će imati mogućnost izglasati taj novac koji su izbacili dok me nije bilo – rekao je Bandić ponovno prebacivši krivnju na bivšu zamjenicu. Što se tiče samog spomenika, Bandić je najavio da će autor biti izabran na javnom natječaju, a da će projekt uređenja trga u konačnici biti završen za mjesec dana. Autor projekta uređenja trga Nenad Fabijanić kazao je da ima svoje stajalište o postavljanju spomenika, no očekuje da će konačni sud dati priznati kritičari i stručnjaci. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

R0
R00kie
11:31 07.07.2015.

tooooo 10 mil kn za kip!

BJ
Bjelovar112
12:28 07.07.2015.

i dio ti pok Franjo se ne bi ljutio kad tako dugo niste to napravili ne treba ni sad kada su ljudi u tolikim problemima i gladni

Avatar liquidsky
liquidsky
13:33 07.07.2015.

A kip od gipsa. Ili slame. Jer brončani bi odnijeli Bandićevi prijatelji "sakupljači sekundarnih sirovina", a mramorni ili granitni bi koštao 50 puta više. Gips obojati u ružičasto. U skladu s mentalitetom naručitelja.