Tko se boji vuka još

Vuk nije pojeo Crvenkapicu? Pogledajte na Sceni kina Grič

Foto: Tvornica lutaka
Crvenkapica
Foto: Tvornica lutaka
Crvenkapica
Foto: Tvornica lutaka
Crvenkapica
Foto: Tvornica lutaka
Crvenkapica
18.02.2016.
u 10:51
Izokrenuta interpretacija klasične bajke Braće Grimm u produkciji kazališta Tvornica lutaka može se pogledati još 20. i 27.2. u 11 sati na Sceni kina Grič. Otkrit ćete zašto su se Gubbio i djevojčica sprijateljili...
Pogledaj originalni članak

Vuk je dobrica, nije pojeo baku i Crvenkapicu?! Nevjerojatno, kakva je to onda bajka, nemoguće da je ovaj, već tri stoljeća ozloglašeni plašitelj djece, zapravo dobri vučić, o kojemu je krivo sve što smo dosad znali o njemu.

Ovakvo, pomalo "pomaknuto" i izokrenuto viđenje klasične bajke Crvenkapica, Braće Grimm, predstavila je u produkciji kazališta Tvornica lutaka, Scene Grič, autorica Petra Radin, a premijera je održana na samo Valentinovo.

Foto: Tvornica lutaka

U njenoj Crvenkapici - Tko se boji vuka još publici se postavljaju pitanja "jesmo li se ikada pitali kako se osjećao vuk u priči o Crvenkapici" i "je li on uistinu zlikovac" te im se ukazuje na činjenicu da on možda i ne jede meso pa je zato protjeran iz svog čopora… Na svom putu susreće Crvenkapicu i s njom kreće u druženje, koje mogu pratiti svi od 3 do 77 godina.

- Nikad nismo htjeli strogo odrediti dobnu granicu naših posjetitelja, jer smatramo da svako dijete može pronaći nešto zanimljivo u predstavi, bio to prvi sloj – boje, oblici, gegovi ili glazba za najmlađe, ili važnost poruke za nešto starije. Svako dijete pronalazi sebe kroz neki dio naše priče, a odrasli nikada u Tvornici lutaka ne ostavljaju djecu u dvorani ispijajući kavice. Jako se dobro zabavljaju zajedno sa nama na sceni - kažu u autorskom timu, koji čini i bend D'Elvis, frontmena Marija Kovača. Tu je i dizajnerica Đurđica Vorkapić, koja je kostimima dala živost likova. Glumačku postavu čine Filip Detelić, Mario Kovač i Petra Radin kao vuk Gubbio, lovac Luka, Crvenkapica, Mamica Salamica i Baka Nonna, koji s lakoćom prenose lajtmotiv predstave - prihvaćanje i opraštanje.

Foto: Tvornica lutaka

Za rekvizite je zadužena Jasmina Kosanović, koreografiju je osmislila Tihana Strmečki, a glazbu je aranžirala Ivana Husar Mlinac.

Želite li se uvjeriti u to da je moguć zdrav i prijateljski odnos Crvenkapice i Vuka, budite svakako na sljedećim izvedbama Crvenkapice - Tko se boji vuka još, na Sceni kina Grič, 20.2. i 27.2. u 11 sati.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.