predavanje

Više od 40 tisuća vrsta piva od samo četiri sastojka

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
zvonimir nemet,pivo (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
zvonimir nemet,pivo (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
zvonimir nemet,pivo (1)
27.06.2012.
u 23:04
Izložba "Idemo na pivo!" u zagrebačkom Etnografskom muzeju traje do 20. kolovoza
Pogledaj originalni članak

Još od vremena starih Sumerana i Egipćana, čovječanstvo uživa u pivu. Grci, Rimljani, Germani rado su ga konzumirali, a danas na svijetu ima više od 40 tisuća vrsta piva.To je samo djelić povijesti jednog od najomiljenijih osvježavajućih pića svih vremena, koja je ispričana sinoć na predavanju dr. sc. Zvonimira Nemeta u Etnografskom muzeju u sklopu izložbe „Idemo na pivo!“

- Pivo se kroz povijest mijenjalo, bistrilo, jačalo i slabilo. Nastalo slučajem, kada je u pretpovijesno doba komad kruha ostao u vodi i fermentirao, danas je proizvodnja piva iznimno složen i dugotrajan procesu kojem se nalaze samo četiri sastojka-voda, ječmeni slad, hmelj i kvasac – rekao je Nemet, direktor lanaca opskrbe Karlovačke pivovare.

Izložba u Etnografskom muzeju traje do 20. kolovoza, a posjetitelji mogu saznati sve o kulturološkom i antropološkom aspektu konzumacije piva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.