rebalans proračuna

Višak prihoda iz 2012. županija izdvaja za hitnu medicinsku pomoć

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Višak prihoda iz 2012. županija izdvaja za hitnu medicinsku pomoć
11.03.2013.
u 13:47
- Svi projekti koji su bili u proračunu ostaju, a 7,4 milijuna kuna iskoristit ćemo za nove projekte – pojasnio je Kožić.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački župan Stjepan Kožić predložit će Županijskoj skupštini rebalans proračuna, koji će, ako se usvoji, iznositi 301.018.541,00 kuna. Riječ je o rastu od  7.446.250,00 kuna, a rebalans je u planu zbog viška prihoda iz 2012. godine te će se o njemu odlučivati na sljedećj sjednici Županijske skupštine 19. ožujka. 

- Svi projekti koji su bili u proračunu ostaju, a 7,4 milijuna kuna iskoristit ćemo za nove projekte – pojasnio je Kožić.

Od spomenutog iznosa, Upravnom odjelu za prosvjetu dodijelit će se dva milijuna kuna koja će se koristiti za kapitalnu izgradnju. Najveći iznos od pet  milijuna kuna dodijelit će se Upravnom odjelu za zdravstvo i to tri milijuna kuna za sufinanciranje hitne medicinske pomoći na području Zagrebačke županije te dva milijuna kuna za sufinanciranje primarne zdravstvene zaštite.

- Zagrebačkoj županiji temeljem Mreže hitne medicinske pomoći nije dodijeljen dovoljan broj T1 timova i naši stanovnici nemaju adekvatnu hitnu medicinsku pomoć. Podsjetit ću, Velika Gorica koja ima 63.000 stanovnika, ima isti broj T1 timova, njih 5, kao i Čazma s 8.000 stanovnika. Čakovec koji ima 27.000 stanovnika ima 10 T1 timova, a naš Ivanić-Grad niti jedan – već samo dežurstvo. Ovim rebalansom osigurali smo 3 milijuna kuna za hitnu medicinu, ali time smo standard doveli samo do razine minimalnog. Dodatnih 2 milijuna kuna morali smo osigurati i za Dom zdravlja Zagrebačke županije jer decentralizirana sredstva nisu dostatna za normalno funkcioniranje. Pridodamo li ovom iznosu 3 milijuna kuna koje smo na već početku godine Proračunom osigurali za pokrivanje osnovnih troškova (komunalne usluge, utrošak vode, odvoz smeća, uredski materijal) naših osnovnih i srednjih škola, jer su decentralizirana sredstva ponovno smanjena, ispada da smo za ovih 8 milijuna kuna mogli izgraditi negdje sportsku dvoranu - ali nismo jer moramo nadoknađivati sredstva za koje je nadležna država“ – pojasnio je župan. Preostalih 446.250,00 kuna dodijelit će se Upravnom odjelu za gospodarstvo i to za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju kotlovnica za 27 škola. „Proračun Zagrebačke županije zadnji je put prelazio 300 milijuna 2008. i 2009. godine. Nadam se da je ovaj rebalans najava gospodarskog oporavka – izjavio je Kožić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.