Coolturna špica

VIDEO Bogovićevom odjekivali zvukovi glazbe, svirali Oridano Gypsy Jazz Band i gosti

Foto: Večernji list
Coolturna špica 2
Foto: Večernji list
Coolturna špica
Foto: Večernji list
Oridano Gypsy Jazz Band - Coolturna špica
17.04.2021.
u 13:10
- Nadamo se kako će ova subotnja Coolturna špica donijeti dašak prošlih, normalnih vremena i na trenutak nas odmaknuti od surove zbilje - poručili su u najavi događaja organizatori.
Pogledaj originalni članak

Nakon  pohvala za prošlogodišnju Coolturnu špicu, i danas je ispred zgrade Napretka u Bogovićevoj ulici stigla super glazbena poslastica, pa su se mnogi opusitli i zabavili uz dobru glazbu i još bolje društvo prijatelja, i to unatoč vremenu koji je više nalikovao kasnojesenskom nego proljetnom. Svirali su Oridano Gypsy Jazz Band, koji strastveno vodi Orjen Riđanović, te Ante Gelo sa svojim bendom i vokalima Ivom Ajduković i Alenom Đurasom. Prva je ovo Coolturna špica u ovoj godini, ali organizatori su, rekli su, nadaju da će to biti jednom mjesečno u suboti po dogovoru. 

Radi se o projektu koji zajedno provode Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Napretkov kulturni centar i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, koji svojim iskustvom i desetogodišnjom suradnjom u projektima kulture i nadalje grade mostove prijateljstva i umjetnosti. Motiv za pokretanje projekta Coolturna špica je želja da građanima Zagreba u ovom teškom vremenu, kako korona krize tako i posljedica od potresa, daruju birane glazbene programe, jer glazba je ‘zvonka radost i melem za dušu’.

 

- Pred sam kraj prošle godine razorni potres je pogodio Banovinu, osjetio se i donio nove štete Zagrebu, sa pandemijom corona virusa čovječanstvo se i dalje bori, te smo već uvelike zaboravili neka normalna kulturna događanja. Stoga se nadamo kako će ova subotnja Coolturna špica donijeti dašak prošlih, normalnih vremena i na trenutak nas odmaknuti od surove zbilje - poručili su u najavi događaja organizatori. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.