stanogradnja

Velik interes za najam stanova POS-a u Zapruđu zbog lokacije i prometa

Velik interes za najam stanova POS-a u Zapruđu zbog lokacije i prometa
13.08.2015.
u 17:40

Prijava najma za Svetu Klaru je do 15. rujna, a za Zapruđe do 30. listopada
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja i Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) usuglašen i usvojen Pravilnik, stanovi koji se po modelu poticajne stanogradnje grade u Zagrebu – u Svetoj Klari i Zapruđu – građanima se, osim za kupnju, sada nude i u najam.

Zahtjev samo za jednu

Model koji je APN najprije ponudio na lokaciji Sopnica Jelkovec primijenit će se i na spomenutim adresama, a stanovi će se građanima ponuditi na obje lokacije po istim cijenama – za stan do 60 četvornih metara najamnina iznosi 25, dok je za veće stanove najamnina 23 kune po četvornom metru.

Zainteresirani građani već sada moraju početi prikupljati potrebnu dokumentaciju jer rok za podnošenje zahtjeva za stanove u Klari istječe 15. rujna, dok je rok za stanove u Zapruđu do 30. listopada 2015.

Građani zainteresirani za najam novoizgrađenih stanova zahtjev mogu dostaviti samo za jednu nekretninu, a zbog bolje lokacije i prometne povezanosti već sada je znatno veći interes za stanove u Zapruđu. Baš na toj lokaciji do roka bit će gotov tek dio, završetak cjelokupnog kompleksa očekuje se 2016. godine, dok je u Klari useljenje onih koji su po modelu POS-a kupili stanove već ove jeseni.

Čekajte listu prvenstva

U Klari će se za najam ponuditi i veći broj stanova koji do sada nisu rezervirani za kupnju. Svi zainteresirani za najam nakon predaje cjelokupne dokumentacije čekaju listu reda prvenstva.

– Ugovorom o najmu utvrđuje se i pravo najmoprimca da tijekom trajanja najma nekretninu može i kupiti. Kupoprodajna cijena nekretnine utvrđuje se prije sklapanja ugovora o najmu – poručili su iz APN-a.

Odluči li se najmoprimac na kupnju unajmljenog stana unutar 36 mjeseci, novac najamnine u stopostotnom iznosu ulazi u vrijednost nekretnine, a produlji li ugovor o najmu nakon 36 mjeseci, a prije isteka 60 mjeseci najma, kupoprodajna cijena takvom kupcu umanjit će se za 85 posto iznosa uplaćene najamnine.

Cijene za kupnju već sada su utvrđene – u Klari stanovi do 60 četvornih metara moći će se kupiti za 1137, a oni u Zapruđu za 1092 eura po četvornom metru.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
00:02 14.08.2015.

Navlakuša. Ta lokacija nije Zapruđe. Naselje Zapruđe je zapadno od Mosta mladosti a ovih 5 zgrada je istočno od mosta. Sve istočno od Sarajevske ceste spada pod Jakuševec. Imaju u susjedstvu Pevec i Plodine, brdo smeća visine cca. 45 metara i komarce jer su uz Savu. Pa sad ako nekome odgovara, OK. Ali nemojte poslije da niste znali. Evo, sad znate. Lp

TH
than
12:52 14.08.2015.

Gledao sam malo taj 'natjecaj'. Uvjet je da nemas nekretninu na podrucju Zagreba, ali je mozes imati drugdje. Stanovi koji su ostali za najam nisu za obitelji sa djecom, osim, ako ne zelis zivjeti jako skuceno. Niti ne znam zasto se grade stanovi kakvih je pun oglasnik, odnosno stanovi za obitelji bez djece. Imam osjecaj da je iza svega toga jedna lijepa namjestaljka.

DU
Deleted user
19:43 13.08.2015.

nesto tu ne stima, pa zagrepcani se masovno pitaju tko zeli stan na 30godina 300m zracne linije od glavnog smetlista??? a novine pisu kak se skoro pa tuku za kupiti tamo stan???