intervencija na zelengaju

Vatrogasci spasili mladu sovu koja se zaglavila u rasvjetnom stupu

Foto: JVP Zagreb
Vatrogasci spasili mladu sovu koja se zaglavila u rasvjetnom stupu
Autori Mateja Šobak,
09.06.2017.
u 11:41
Nesretna je ptica ozlijedila krilo pa će je liječiti u Dumovcu, ali do novog leta morat će pričekati još neko vrijeme
Pogledaj originalni članak

Probala, pa zapela. Mlada sova sa Zelengaja svakako će zapamtiti jedan od svojih prvih letova, i to ne po dobrom. U trenutku neopreznosti jučer joj se krilo zaglavilo na rasvjetnom stupu visokom devet metara, što su oko deset ujutro primijetili stanovnici Zelengaja i nazvali Dumovec, a djelatnici skloništa odmah alarmirali vatrogasce, koji su izišli na teren.

Autoljestvama popeli su se do nesretne sove, koju su oslobodili i u roku od deset minuta predali Dumovcu. Krilo je ozlijedila, tako da će do novog leta pričekati još neko vrijeme, a jučerašnja intervencija zagrebačkim vatrogascima tek je jedna u nizu onih u kojima spašavaju životinje. Prije nešto više od tjedan dana u nevolji se također našla ptica, i to golub, koji je na Trešnjevci prstenom zapeo u oluk, a ni intervencije spašavanja pasa, pa čak i iguana te majmuna, nisu im strane. Ono što unatoč svakodnevnim pozivima građana uglavnom ne rade jest skidanje mačaka s drveta.

– Iako na crtićima i filmovima vatrogasci to najčešće rade, mačkama je drvo, zapravo, normalan teritorij za igru – kažu u JVP Zagreb. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
22:21 12.06.2017.

Sova je ,,,, zapela,,,, ili ,,,, zakvačila se ,,,, ostala zarobljena ,,, a ne ZaGlavila se!