radovi

Varšavska: Kopaju i izvan zaštitne ograde!

Foto: Patrik Macek/Pixsell
varsavska (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
varsavska (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
varsavska (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
varsavska (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
varsavska (1)
14.09.2010.
u 08:15
Novo rješenje još nije pravomoćno, pitanje je smiju li se radovi u Varšavskoj nastaviti.
Pogledaj originalni članak

Dozvola za zauzimanje javno-prometne površine za potrebe izgradnje rampe u Varšavskoj ulici istječe sutra, no investitor, Grad Zagreb, produžio ju je na još 45 dana.

Rješenja u sandučiću
Na to rješenje o produžetku stanari su se prošli tjedan žalili Ministarstvu graditeljstva i zaštite okoliša, a žalbe, kazala je Lina Budak, odvjetnica nekih od njih, još nisu riješene.

– Novo rješenje koje je Grad izdao u kolovozu nije pravomoćno, tako da mislim da se radovi ne mogu nastaviti dok se to ne riješi. Čak i da Ministarstvo odbije prigovore stanara, imaju se pravo žaliti na Upravni sud, tako da bi sve moglo potrajati – kazala je Lina Budak, dodajući da je vrlo zanimljivo što je Tehnika, izvođač radova, dobila novo rješenje isti dan kad ga je i zatražila.

Također, kazala je da sva rješenje nisu po pravilima uručena stanarima, već su ih nekima samo ubacili u poštanski sandučić. I na to kršenje procedure podnesene su žalbe.

Podsjetimo, investitoru je postojeće gradilište još je na ljeto bilo “preskučeno”, pa su zaključili da se radovi pod takvim uvjetima ne mogu obavljati, a nužno je da sve bude dovršeno do zime.

U kolovozu, Željko Horvat iz Ureda za izgradnju grada Zagreba kazao je će u novo rješenje uvrstiti skice s nužnim udaljenostima od tri, odnosno 1,60 metara prolaza, no po neslužbenim informacijama, takav kompromis - da postoji zakonski propisana udaljenost, a da se radovi obavljaju unutar tih granica - nije moguće ostvariti bez kršenja propisa.

U Varšavskoj, pak, od petka traju užurbani radovi uz nesnosnu buku od šest ujutro do kasno navečer, govore stanari. Radnici zadnjih nekoliko dana skidaju plavu zaštitnu ogradu i kopaju izvan ograđenog prostora na južnoj strani gradilišta, što se jasno vidi na fotografijama.

Gradski oci šute
Željko Horvat, u Gradu zadužen za novo rješenje zauzimanja javne površine, ni u petak ni jučer nije se javljao na telefon.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

KA
Karla
22:10 14.09.2010.

Ljudi, nemojte ometati radove pa će biti prije gotovi! Ove besmislene prosvjede treba zakonom zabraniti jer po njima Zagreb treba ostati zapušten i staromodan kao prije 200 godina.

AD
adrian1
12:15 14.09.2010.

Dosadni ste više. Sad bi bilo najbolje da se posao loše napravi jer ovi nisu mogli kopati 30 cm izvan ograde pa se sve skupa uruši nakon par mjeseci... Pustite ljude neka rade, u Zagrebu ionako ima milijun primjera gdje se prava pješaka krše svakodnevno pa ne znam zašto se nitko ne pozabavi time?!?

OB
-obrisani-
09:06 14.09.2010.

Uostalom, mislim da tu ulicu treba ukinuti.