Kvatrić

Uz Svjetski dan mozga mjeri se tlak i šećer

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Uz Svjetski dan mozga mjeri se tlak i šećer
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
23.07.2014.
u 09:30
Cilj akcije je potaknuti razmišljanja o mozgu i samu percepciju njegova djelovanja
Pogledaj originalni članak

Na Kvaternikovom će se trgu 27. srpnja od 9 do 12 sati obilježiti Svjetski dan mozga u organizaciji Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara (HDPMU).

Cilj akcije je potaknuti razmišljanja o mozgu i samu percepciju njegova djelovanja, a građanima će se mjeriti čimbenici rizika od moždanog udara, poput krvnog tlaka i šećera u krvi.

U Zagrebu je, naime, 2012. od moždanog udara umrlo 1015 osoba.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
Objektivno...
12:01 23.07.2014.

... nadam se da neće nikom na pamet pasti da organizira dobrovoljne davatelje mozgova? Koliko bi se tu tek love obrnulo kada je oko darivane krvi u igri preko 10 milijuna kuna godišnje (bez provizije od 6 kn koja se uzima za preusmjeravanje novca sa žiro računa HZZO na jedan račun, a onda s tog računa na druge račune po Hrvatskoj...)