veliki spektakl 3.6.

Uz maestra Meštrovića vježbaju za Cirkus vrtićus: Bit će super

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.05.2016., Zagreb, Djecji vrtic Iskrica - Priprema djece za priredbu Cirkus vrticus koja ce se odrzati u Lisinskom. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
cirkus vrtićus
31.05.2016.
u 15:15
S vrhunskim glazbenim umjetnikom vrtićanci pripremaju nastup u Lisinskom, zajedno s Triko Cirkus Teatrom. Predstavit će se i Crveni nosovi i dječji zbor Kikići
Pogledaj originalni članak

Svi koji barem povremeno prate rad pijanista i kompozitora Mateja Meštrovića znaju da uz umjetnički doživljaj dobivaju dozu igre, mjesečnog optimizma i dašak cirkusa. Stoga je Meštrović savršen odabir za prvi susret s glazbom i pozornicom, a ideja je projekta Cirkus vrtićus upravo omogućiti djeci susret i rad s vrhunskim umjetnicima.

– Sjećam se da je u vrijeme kada je moja generacija išla u vrtić klasična glazba interpretirana na neozbiljan način, češće je nego danas bila dio uobičajene kulise odrastanja. U toj ranoj dobi, glazbi se pristupalo s planom jer odavno se zna koliko je ona važna za kompletan razvoj djeteta. Danas, nažalost, takvog cjelovitog pristupa gotovo nema i ovo je naš pokušaj da djeci darujemo nešto vrijedno – kaže Meštrović.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uz njega, u projektu sudjeluje i Triko Cirkus Teatar na čelu s Ivom Peter pa je glazba protekla dva mjeseca djeci iz pet zagrebačkih vrtića uistinu postala sinonim za igru i svladavanje novih vještina. A što su naučili mališani iz vrtića Krijesnice, Jabuka, Iskrica, Jarun i Leptir pokazat će već u petak, 3. lipnja, na velikoj pozornici KD Vatroslav Lisinski.

Uz red dječjih pjesmica izvedenih uživo te prezentaciju cirkuskih vještina, u programu će sudjelovati i osnovnoškolke na svili, Crveni nosovi, dječji zbor Kikići, a publika će moći uživati i u zvukovima koje proizvode boce. Većini malih cirkusanata bit će to svojevrsni oproštaj od vrtića, a cirkuskom Meštru najljepša uvertira u novi spektakl, Vivaldijeva Četiri godišnja doba na čak tri klavira, koja će publiku na Dubrovačkim ljetnim igrama zasigurno podignuti na noge.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.