Popravak

Uspinjača je ispravna i opet vozi

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Uspinjača je ispravna i opet vozi
27.02.2015.
u 09:00
Iz ZET-a poručuju da sigurnost putnika ni u kojem trenutku nije bila upitna te da nema više prepreka za rad uspinjače.
Pogledaj originalni članak

Nakon što nije vozila tjedan dana zbog, kako neslužbeno doznajemo, manjeg oštećenja jednog utega, uspinjača bi trebala ponovno početi voziti od danas. Barem tako očekuju i javljaju iz ZET-a, nakon što je obiđu inspektori ovlaštene i nezavisne specijalizirane tvrtke koju je uputilo Ministarstvo prometa. Inspektori su uspinjaču već obilazili ovih dana i u izvanrednom stručno-tehničkom pregledu utvrdili su da je ispravna.

– Sigurnost putnika najstarijeg sredstva organiziranog javnog prijevoza u Zagrebu ni u kojem trenutku nije bila upitna. Svejedno, dok su trajali radovi, učinjeni su manji zahvati na postrojenju koji nisu u izravnoj vezi sa sigurnosnim aspektom. Uvjereni smo da nema prepreka za daljnji rad uspinjače – rekli su iz ZET-a.      

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
lijepisunčandan
21:22 27.02.2015.

Molio bih upravu ZET da hitno uredu Predsjedice ponudi moguću lokaciju za predsjednički ured...