Kvartovska tribina

Uređeno 17 ulica, u Glavnici Gornjoj sanira se vodosprema

02.02.2009 Sesvete - Jutarnja guzva na gradskim ulicama. Photo Marko Prpic/Vecernji list
19.11.2014.
u 12:00

U tijeku su radovi na osam ulica koji će biti gotovi do kraja ovog mjeseca
Pogledaj originalni članak

Sedamnaest ulica na području cijele gradske četvrti rekonstruirano je – u tri mjeseca, koliko je proteklo od posljednje Večernjakove kvartovske inventure za četvrt Sesvete.

Ta najveća zagrebačka gradska četvrt može se pohvaliti time da su u tijeku radovi na uređenju dodatnih osam ulica u Vugrovcu Donjem, Dobrodolu, Sesvetskim Selima, Sesvetskom Kraljevcu, Jelkovcu, Đurđekovcu, a čiji se dovršetak očekuje do kraja ovog ili početkom prosinca.

Uređeno stajalište

Na red uređenja tako je napokon upisana sanacija nogostupa na dijelu od Trga kralja Tomislava do Dugoselske ceste, a u dužini od 800 metara uređena je i dionica javne ceste od nadvožnjaka do Šašinovečke u Soblincu. Zadovoljni mogu biti i stanari Žerjavinca koji su dočekali izgradnju ugibališta i autobusne stanice na dijelu od Omladinske iza križanja s Ulicom Ljudevita Gaja. Ipak, među najznačajnijim odrađenim radovima na području Sesveta svakako je uređenje zaštitnog vodoprivrednog kanala sjeverno i istočno od Sesvetskog Kraljevca kako bi se na tom području spriječilo plavljenje oborinskim vodama, a u čiji je projekt u suradnji s Gradom Zagrebom utrošeno 2,5 milijuna kuna.

– U tijeku je gradnja vodoopskrbnih cjevovoda u Glavnici Gornjoj, s hidrostanicom i sanacijom vodospreme, dovršavaju se radovi na cjevovodima u Glavnici Donjoj i u Kašini, a uskoro se isti radovi po provedbi natječaja i odabiru nadzora očekuju u Gorancu i Jesenovcu – rekao je Marijan Tomurad, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.

U posljednja tri mjeseca proveden je postupak javne nabave za cjevovode u Ulici Pekčeci i Šebeki, nastavlja se i izgradnja vodovodne mreže u Čergarovoj ulici, a kraju je priveden i nastavak radova na vodoopskrbnom cjevovodu na dijelu od Šumske do Kinderove.

Nova dječja igrališta

U navedenom periodu uređeno je dječje igralište s novim spravama i antitraumatskom podlogom kod dječjeg vrtića u I. Tijardovića, a gotovi su i radovi na sportsko-rekreativnom te dječjem igralištu u Međugorskoj ulici u Sesvetskim Selima. U tijeku su radovi na uređenju dječjeg i malonogometnog igrališta s ogradom te prilazom na Novoj cesti u Jelkovcu i radovi na uređenju travnjaka na rekreacijskom centru u Ulici Vladimira Vidrića.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Među najznačajnijim problemima ove gradske četvrti svakako je prometno zagušenje središnjeg dijela Sesveta i prometnice od Dubrave do Sesvetskog Kraljevca te Ulice Ljudevita Posavskog.

– Grad treba što skorije dovršiti dokumentaciju i riješiti imovinsko-pravne odnose te potom osigurati sredstva i prionuti gradnji određenih strateških prometnica – poput nastavka Branimirove, Ulice Grada Vukovara i Ulice 144. brigade kao nužno potrebnih obilaznica središta Sesveta – poručio je Marijan Tomurad, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Među značajnijim akcijama koje se nisu uspjele realizirati Planom malih komunalnih akcija za 2014. godinu izgradnja je javne rasvjete na spoju Adamovec – Belovar, u Kučilovini Odvojak Bolčevići – izlaz na Prigorsku, Glavnici Donjoj Fijanova – Čergarova ulica i Sesvetama na spoju Bistrička – Kašinska cesta. Razlog tome jest nedovršena projektna dokumentacija uz rješavanje određenih odnosa s HEP-om te neishođene građevinske dozvole. Procijenjena vrijednost tih radova dosegla je iznos od 1,4 milijuna kuna, a taj je novac rebalansom Plana malih komunalnih akcija prenamijenjen za asfalterske radove.

Sljedećeg tjedna, kako je najavio Marijan Tomurad, počinju radovi na Jesenovečkoj cesti od Blaguške do „Galićeva klanca", a ugovoren je i troškovnik za sanaciju deset objekata mjesne samouprave.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SE
serghio
08:20 22.11.2014.

U Kašini se kao radilo na novom dječjem igralištu da bi na kraju vratili stare sprave ! Što je sa vrtićem u Kašini , kojeg milenija će to biti ?