Dvoje na jedan stol

Umjesto Sande Kulić Makar, za direktora imenovan Mile Grubišić

Foto: Arhivska fotografija
Umjesto Sande Kulić Makar, za direktora imenovan Mile Grubišić
04.06.2010.
u 11:21
Ruku protiv imenovanja Grubišića za novog direktora Poduzetničkog centra podigla je T. Amšel Zelenika (DC)
Pogledaj originalni članak

Sandu Kulić Makar, koju je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić postavio za direktoricu Poduzetničkog centra, jučer su s te pozicije smijenili članovi Skupštine trgovačkih društava s predsjednicom Vesnom Fabijančić Križanić na čelu. Odlučili su to s pet glasova za i jednim protiv na sastanku koji je bio zatvoren za novinare. Na njezino mjesto imenovali su novog direktora, haenesovca Milu Grubišića.

Nova kaznena prijava

– Skupština u ovom sastavu ima legitimitet sve dok Gradsko vijeće ne donese novu odluku – poručila je Vesna Fabijančić Križanić.

Podsjetimo, Sandu Kulić Makar direktoricom je imenovao gradonačelnik Dražen Barišić poručivši da će, dokle god se nova Skupština trgovačkih društava ne upiše u Trgovački registar, on biti jedini član Skupštine. Vesna Fabijančić Križanić poručuje pak da je o sastavu Skupštine odlučilo Gradsko vijeće te da će protiv gradonačelnika podići kaznenu prijavu jer ne poštuje, kako je rekla, ni Ustav, ni zakon, ni vrijedeće odluke Vijeća. Na jučerašnjoj skupštini nisu smijenjeni direktori ostala četiri trgovačka društva jer, kako je poručila V. Fabijančić Križanić, te točke nisu bile na dnevnom redu.

Ruku proti podigla Amšel Zelenika

Šesteročlani sastav Skupštine na dnevnom je redu osim smjene direktorice Poduzetničkog centra imao i izmjenu izjave o osnivanju trgovačkih društava te je ovlastio V. Fabijančić Križanić da zastupa sva trgovačka društva umjesto gradonačelnika. Ruku protiv te odluke kao i imenovanja Grubišića za direktora Poduzetničkog centra podigla je deceovka Tajana Amšel Zelenika.

– Situacija u Vijeću promijenila se i ova Skupština više nema njegovu podršku – poručila je Tajana Amšel Zelenika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.