Pronašli ga

Uhićen mladić koji je na spomeniku Tuđmanu nacrtao srp i čekić

Foto: PU zagrebačka
Osumnjičenik za kazneno djelo "oštećenje tuđe stvari"
Foto: PU zagrebačka
Osumnjičenik za kazneno djelo "oštećenje tuđe stvari"
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Na novom spomeniku dr. Franji Tuđmanu osvanuli srp i čekić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Na novom spomeniku dr. Franji Tuđmanu osvanuli srp i čekić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Na novom spomeniku dr. Franji Tuđmanu osvanuli srp i čekić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Na novom spomeniku dr. Franji Tuđmanu osvanuli srp i čekić
18.01.2019.
u 12:49
Zahvaljujući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web-stranicama Policijske uprave zagrebačke zaprimila, provedeno je i dovršeno kriminalističko istraživanje
Pogledaj originalni članak

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ''Oštećenje tuđe stvari''.

Zahvaljujući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web-stranicama Policijske uprave zagrebačke zaprimila, provedeno je i dovršeno navedeno kriminalističko istraživanje, izvijestili su iz PU zagrebačke.

Pogledajte video: Osvanuo grafit na Tuđmanovom spomeniku

Sumnja se da je 5. siječnja 2019. godine oko 23,55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice, sprejem crne boje koji je donio sa sobom, na postolju spomenika „Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik“ nacrtao grafit i otišao. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 326

VE
verakruz
12:58 18.01.2019.

Kad nasara po Tudjmanovom spomeniku onda je mladic. Ka nasara po partizanskom onda je vandal, kriminalac i ime mu se objavi uz obavezan rodoslov do petog koljena?

RO
Rope22
13:21 18.01.2019.

Po državljanstvu jugoslaven, po nacionalnosti pripadnik jedne bogom nam dane manjine, koja i općenito širi ljubav toleranciju,bratstvo jedinstvo, u što smo se mogli uvjeriti u Domovinskom ratu.Da je siroče bilo samo malo pametnije, mogao je raditi u Novostima, zarađivati 7000-10000 kuna mjesečno, a za ovaj perfomans bio bi još posebno nagrađen.

DU
Duupin
12:55 18.01.2019.

Fašist crveni