Zdravo kuhanje

Uglavnom sam sjeckao, a sad kuham. I to zdravo

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
01.02.2016., Zagreb - Kulinarska radionica u Centru za kulturu prehrane, u Nazorovoj 18. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
01.02.2016., Zagreb - Kulinarska radionica u Centru za kulturu prehrane, u Nazorovoj 18. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
01.02.2016., Zagreb - Kulinarska radionica u Centru za kulturu prehrane, u Nazorovoj 18. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
01.02.2016., Zagreb - Kulinarska radionica u Centru za kulturu prehrane, u Nazorovoj 18. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
03.02.2016.
u 10:30
Kroz četiri kulinarske teme, koliko ih je dosad bilo na rasporedu na radionicama, ukupno je iskušano tridesetak recepata
Pogledaj originalni članak

Gužva oko štednjaka, a u zraku miris hrane.

Nestrpljivo su čekali polaznici Akademije zdravog kuhanja kada će biti gotovi predjelo, glavno jelo i desert koji su zajedno pripremili kako bi mogli sjesti za stol i isprobati svoje bezglutenske i bezlaktozne specijalitete.

Sejtan i proteinski kruh

Kroz četiri kulinarske teme, koliko ih je dosad bilo na rasporedu na radionicama u organizaciji portala Dobar tek Spar, Ordinacije.hr i Centra za kulturu prehrane, ukupno je iskušano tridesetak recepata, a neki od polaznika Akademije kuhati su dolazili i više puta.

– Naši novi kuhari zadovoljni su naučenim, a mnogi od njih već su rekli da će nastaviti kuhati zdravo – rekla je voditeljica radionice Vanja Varga, koja je s “učenicima” pripremala gustu juhu od celera s čipsom od listova peršina, popečke od riže sa suhim vrganjima, salatu s mladim špinatom, peršinom, sejtanom i vrganjima, proteinski kruh te domaću granolu s voćnim jogurtom. Iako se većina polaznika radionice s pripremom hrane bez glutena i laktoze susrela prvi put, takav način prehrane svidio im se.

– Kuham cijeli život i jednostavno sam željela naučiti nešto o novom načinu prehrane – objasnila je Ivana Turek razlog zašto je upisala tečaj zdravog kuhanja. S istom svrhom došli su i Iva Matejković te njezin dečko Dino Ćosić.

Ispalo je odlično

– Kad kuhamo zajedno, uglavnom ja samo nešto sjeckam. Ili je jednostavno već sve gotovo kad dođem doma s posla – iskren je bio Dino, dok se njegova djevojka Iva našalila kako im to nikako neće biti zadnji tečaj.

Zašto i ne bi došli još koji put, dobacila je Maja Belušić, koja je prošli tjedan već isprobala neke od zdravih recepata.

– Isprobala sam neka jela i kod kuće i jako sam sretna time kako su ispala. Malo sam čak u recepte i sama intervenirala, dodala pokoju žitaricu više, ali baza je bila jednaka kao i na radionici – zadovoljna je bila Maja Belušić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.