Centar Goljak

Učenici će iz rudeških baraka tek od jeseni

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Učenici će iz rudeških baraka tek od jeseni
13.04.2016.
u 10:15
Prvi natječaj za najam, raspisan lani u listopadu, propao je i raspisan je novi, prema kojem se traži prostor na 10 godina, u kojem će boraviti djeca s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima
Pogledaj originalni članak

Djeca s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima koja se školuju u Centru za odgoj i obrazovanje Goljak nemaju sreće da derutne barake na Rudešu zamijene prikladnijim prostorom za školovanje.

Naime, iako se očekivalo da će svaki čas Grad potpisati ugovor s privatnicima te tako u sljedećih 10 godina unajmiti prostor od 700 do 800 kvadrata dok se ne izgradi novi objekt na Rudešu, prvi je natječaj poništen, a raspisan je novi.

Rok za prijavu ponuda je 15 dana, a traži se prostor u tramvajskoj zoni koji mora biti u funkciji u roku od tri mjeseca nakon prihvaćanja ponude. Budući da je sada već travanj, a da nastava završava u lipnju, oko 30 učenika u nove će učionice tek od jeseni.

Traži se prostor koji će imati sedam učionica, logopedski, tiflopedagoški i motoričko-senzorički kabinet, sobu za radnu terapiju, kuhinju, prostor za invalidska kolica, zbornicu te sportski kompleks – dvoranu za kineziterapiju i malu teretanu za medicinsku rehabilitaciju.

Đaci Goljaka napokon napuštaju montažne barake na Rudešu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
21:42 13.04.2016.

Zar doista? Zar nema prostora u vlasništvu Grada Zagreba koji zjape prazni? Zar se nešto ne može učiniti? Ali da, to su samo djeca s posebnim potrebama. Nije to Horvatinčić da može što hoće, nije to Žužić, nisu to razni Čobankovići da za lopovluke mogu nešto sitno odraditi....Nisu oni Konzum pa da se nešto mora smisliti----to su tamo neka "posebna" djeca.