borba za taxi klijente

Uber u Zagrebu snizio cijene za 25 posto

Foto: DPA/PIXSELL
Uber
Foto: Uber
uber
Foto: Uber
uber
25.04.2016.
u 21:14
U Uberu navode da će primjerice tako vožnja od Glavnog kolodvora do Jaruna njihovom vozilima od sutra koštati 30 kuna u odnosu na dosadašnjih 40 kuna
Pogledaj originalni članak

Šest mjeseci nakon ulaska na tržište taxi prijevoza u Zagrebu, Uber je odlučio sniziti cijene svojih usluga. Tako će od utorka prijevoz Uberom biti jeftiniji 25 posto.

U Uberu navode da će primjerice tako vožnja od Glavnog kolodvora do Jaruna njihovom vozilima od sutra koštati 30 kuna u odnosu na dosadašnjih 40 kuna dok je prosječna cijena ostalih taxi prijevoznika na toj relaciji 46 kuna.

- Glavni cilj Ubera je osigurati ljudima jednostavnu, sigurnu i povoljnu opciju kretanja kroz grad samo pritiskom jedne tipke na telefonu. Uz ove promjene, vjerujemo da će sve više ljudi na području Zagreba ostaviti svoj automobil kod kuće i koristiti Uber kako bi došli do željenog odredišta - istaknuo je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera u Hrvatskoj.

Foto: Uber

U Uberu navode da promjena cijena može biti korisna i za vozače-partnere kojima je bitno smanjiti vrijeme čekanja između vožnji te skratiti putovanje do polazišne lokacija putnika. Smatraju da će smanjenjem cijena Uber biti dostupniji većem broju građana te će slijedom toga smanjiti vrijeme čekanja partnera-vozača i skratiti putovanje do lokacije putnika.

- Iskustva sa snižavanjem cijena bila su pozitivna i za putnike i za partnere-vozače diljem svijeta u proteklih pet i pol godina poslovanja Ubera. Dobar primjer je New York, gdje su cijene kroz godine smanjene za 30 posto, a istovremeno je zarada partnera-vozača skočila za 50 posto - navode u Uberu.

>>Ulazili ljudima u Zagrebu u aute dok su čekali na semaforu: 'Kakav UBER?!'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

MI
Mingan
23:29 26.04.2016.

Opa ! 30 kunića od Glavnog do Jaruna ! Znači sa Jaruna se nisi dalje micao i čekaš novog klijenta pa si potrošio manje od litre juhe - cca neka bude 6kn (voziš na plin - 4 kn). Svom "partneru" na ime aplikacije, vođenja, brenda itd. dođeš 15 % na onih 30 kn - 4,5 kn. Ajmo reći da država svoja potraživanja neka zaboravi a i amortizacija, održavanje, registracija i osiguranje te drugi nameti koji idu uz prosječan automobil su "đabe" . Na toj si vožnji zaradio idealno 21 kunu i 50 lipa. Nek ti "partner" nađe klijenta svakih 20 min u blizini tvoje trenutne lokacije (što je nemoguće ali ok) te računajući vrijeme same vožnje ti u prosjeku zarađuješ 30tak kn na sat. Nakon praktično 8 sati rada ideš zadovoljno kući sa cca 240 kunića. Hvala mom "partneru" Uberu, potkupljivim birokratima i lopovskoj državi ! Ne bih da mi auto ide na vodu.

SA
saintmarcus9
21:44 25.04.2016.

Šahisti na aparatima...

Avatar Honduras
Honduras
21:26 25.04.2016.

super!!! eto i poneka dobra vijest iz ove otužne zemlje... koju će bandić sa svojim jaranima pokušati minirati...