gradska atrakcija

U svemirskoj šetnji gradom obići će se Prizemljeno sunce, Merkur, Venera...

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
U svemirskoj šetnji gradom obići će se Prizemljeno sunce, Merkur, Venera...
01.07.2014.
u 16:59
Zagreb "Space walk" fokusirao se na instalaciju Sunčeva sustava, a do svakog sljedećeg planeta moći će se doći igrom
Pogledaj originalni članak

Vodeći se time da Zagreb turistima više nije tek prolazna točka, Aleksandra Uhernik Đurđek odlučila je dodati program klasičnom razgledavanju grada. S gotovo 20 godina iskustva u organiziranju poslovnih i znanstvenih skupova, primijetila je da mnogi koji u grad dođu zbog posla navečer uglavnom sjede u hotelu.

– Tada sam rijetko strance imala kamo poslati, a da nije bila riječ o klasičnom obilasku – kaže Uhernik Đurđek zašto je odlučila osmisliti turu vezanu uz umjetničku instalaciju Sunčeva sustava Davora Preisa. Nazvala ga je Zagreb “Space walk” – velika svemirska šetnja Zagrebom. Turisti će tako obići Prizemljeno Sunce Ivana Kožarića u Bogovićevoj, Merkur pokraj Margaretske 3, Veneru na Trgu bana Jelačića 3, Zemlju u Varšavskoj 9 i Mars u Tkalčićevoj 21.

– Uglavnom ćemo se orijentirati na te unutrašnje stjenovite planete koji su u užem središtu grada – kaže Uhernik Đurđek te dodaje da će do svakog sljedećeg planeta turisti dolaziti rješavanjem zadatka vezanog uz pojedini planet, a rješavat će ga u određenom roku. Bude li interesa, moći će obići i one planete koji su čak i u Kozari putevima te Aleji Bologne. Program traje dva sata, u grupi mora biti najmanje šestero ljudi, organizira se na engleskom i hrvatskom, ali nema garantiranih polazaka, nego se dogovaraju u skladu s boravkom turista. Naglašava da će se prilagoditi svima pa ju je za obilazak potrebno kontaktirati na e-mail aleksandra@eventfully-croatia.com.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
08:08 02.07.2014.

Na žalost, od sredine osamdesetih godina mi Karlovčani ne uživamo u ovoj skulpturi uz Koranu zbog njenog prebacivanja u Zagreb.