OD 11. DO 13. PROSINCA

U Studentski centar na Velesajam kulture

Foto: Robert Anić/PIXSELL
U Studentski centar na Velesajam kulture
09.12.2014.
u 12:00
U Francuskom paviljonu istraživat će se akustičnost i arhitektura
Pogledaj originalni članak

Predvorje kina Studentskog centra, Klub SC-a, predvorje menze, kafić &TD, kazalište, Galerija SC-a, Multimedijski centar, ali i dvorište Studentskog centra od 11. do 13. prosinca bit će domaćini 11. Velesajma kulture. Manifestacija je to kojom će se slaviti i deset godina Kulture promjene, koja u SC donosi kulturne sadržaje, a organizatori za tri dana obilježavanja najavljuju brojna događanja.

– Upravo deset godina prošlo je od prvog Velesajma kulture, manifestacije Kulture promjene koja je i inicirala želju za promjenom ondašnje atmosfere zagrebačkog trokuta kulture. Radilo se brzo, puno i neopterećeno, mnogi autori podržali su ideju, a atmosferu je obilježila energija mladosti i timskog rada. S današnje distance, možemo reći da osnovni pojmovi koji su u proteklih 10 godina definirali Kulturu promjene jesu istraživanje, autorski rad, otvorenost, suradnja i mladi autori - objasnili su u Kulturi promjene te najavili da će svi sadržaji u prostorijama Studentskog centra biti besplatni.

A održavat će se radionice za prostorni i sadržajni razvoj Studentskog centra, Velesajamske priče, izložba koja će donositi retrospektivu svih dosadašnjih Velesajama kulture, kazališne predstave u Teatru &TD, videoizložbe, kvizovi, skate natjecanje, ali i zanimljivi dvovečernji zvučno-vizualni eksperiment koji istražuje specifičnosti arhitekture i akustike unutar nedavno otvorenog Francuskog paviljona.

- Upravo će paviljon svojim budućim programima naglasiti važnost eksperimentalnog te postati središnjim prostorom istraživačkih umjetničkih kolaboracija - rekli su u Kulturi promjene.

>>Umjetnici o improvizaciji u plesu, kazalištu, glazbi, filmu, graphic recordingu...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.