Protiv korone

U Samoboru neće niti naplaćivati zakup, privatnicima će obustaviti i naplatu odvoza otpada

U Samoboru neće niti naplaćivati zakup, privatnicima će obustaviti i naplatu odvoza otpada
20.03.2020.
u 13:46
Nove mjere donio je gradonačelnik Krešo Beljak kako bi olakšao svojim sugrađanima i gospodarstvenicima
Pogledaj originalni članak

Roditelji koji neće slati svoju djecu u gradski vrtić oslobađaju se plaćanja sukladno broju dana izostanka djeteta iz vrtića.

Samo jedna je to od niza mjera koje je donio samoborski gradonačelnik Krešo Beljak kako bi pomogao svojim sugrađanima da prevladaju poteškoće uzrokovane koronavirusom. Također, neće se morati plaćati ni usluga školske prehrane i produženog boravka za sve učenike. Privatni vrtići, za koje je Grad Samobor sufinancirao tisuću kuna po djetetu za cjelodnevni program te 500 kuna za poludnevni, dobivat će dotacije u punom iznosu uz uvjet da zadrže isti broj zaposlenih koji su imali i prije nastupanja mjera obustave rada.

- Pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u cijelosti za vrijeme trajanja obustave rada, a oni koji su u zakupu javnih površina na području grada Samobora oslobađaju se obveze plaćanja zakupnine u cjelosti - ističu iz samoborske gradske uprave. Obustavit će i naplatu odvoza miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada za sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti, a neće biti u mogućnosti obavljati svoju djelatnost. Svi koji svoju djelatnost obavljaju u unajmljenom gradskom prostoru neće im se naplatiti zakup.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.