nove usluge

U garažama mjesta za hibridne aute. Bandić: Ovo je za povijest!

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Parking za hibride
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Parking za hibride
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Parking za hibride
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Parking za hibride
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hibridno u garaži
23.04.2014.
u 14:05
Parkirališta za hibridna i električna vozila iscrtana su prepoznatljivom zelenom bojom, a obiteljska sa simbolom obitelji i dječjih kolica. Cijena prvih mjesec dana besplatna, a kasnije upola jeftinija nego za druga vozila. To je nova usluga Zagrebačkoga holdinga u javnim garažama. Gradonačelnik je poručio da će osobno možda i sam nabaviti hibridni automobil
Pogledaj originalni članak

Parkirališta rezervirana samo za vozače hibridnih i električnih vozila iscrtana su prepoznatljivom zelenom bojom u svim javnim garažama kojima upravlja Zagrebački holding.

Promocija jednog takvog parkirališta danas je u garaži Tuškanac od 13.15, kada će se s novom uslugom upoznati i gradonačelnik Milan Bandić.

- Ovo je za povijest Zagreba, zeleno ekološko mjesto. U gradu je možda pet takvih vozila, ali bit će ih još - radostan je bio Bandić.

- Zasada je 7 parkirnih mjesta za električna vozila u 7 garaža, tj. jedno po garaži, s tendencijom da im se broj poveća - kaže direktorica Zagrebparkinga Ana Preost.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Prvih mjesec dana parkiranje je za takva vozila besplatno, a nakon toga će biti 50 posto jeftinije nego za druga vozila, odnosno u Tuškancu 2 kune po satu. Za električna vozila bit će uvedene i punionice u javnim garažama, i one će biti besplatne-

- Isplati se, nabavite hibride - poručio je Bandić, otkrivši da će možda i on nabaviti, makar polovni hibrid za sebe, ne za Grad, za koji je poništio novi natječaj za nabavu automobila.

To je najnoviji potez Holdingove podružnice Zagrebparking nakon što su u garaži u Martićevoj osigurali i mjesta za parkiranje bicikala. Novost je također da će se u svim javnim garažama otvoriti jedno ili više obiteljskih parkirališnih mjesta kako bi se parkiranje, kažu, olakšalo i obiteljima. Takva mjesta također su označena, simbolično, likovima obitelji i dječjih kolica.

>>I biciklisti dobili svoje parkiralište, i to u garaži u Martićevoj 69

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ZE
ZekoSlav4
16:19 23.04.2014.

Drugo, kako će raspoznavati takva vozila kod plaćanja parkinga? Imaju neki detektor hibridnog vozila koji odmah obračunava popost 50%?

ZE
ZekoSlav4
16:14 23.04.2014.

Alo, Toyotini hibridi (kao ni ostali hibridi) nisu električna vozila!!! Oni se ne pune na struju! Koja je potreba posebnog proširenog parkirnog mjesta za njih???

Avatar tituš
tituš
12:56 23.04.2014.

Evo sad takvo jedno mjesto čekati će hibrida, umjesto da uzme satnicu i novce običnog vozila. Još bi opravdao nekako mjesto za "obitelj" iako bi se npr. pederi mogli naći uvrijeđeni, gdje će oni sa svojom djecom ..