natrag u školu

U antikvarijatima udžbenici do 70, a radne bilježnice do 30 kuna

Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
U antikvarijatima udžbenici do 70, a radne bilježnice do 30 kuna
21.08.2013.
u 14:00
Prijašnjih godina otkupljivale su se i knjige za osnovne škole, međutim to se više ne radi jer će one školarce dočekati u školama
Pogledaj originalni članak

Razmjena i kupoprodaja udžbenika, i srednjoškolskih i osnovnoškolskih, među onima koje na klupama na jesen ne čekaju novi krenule su diljem grada, a djeca te posebice njihovi roditelji traže kako najpovoljnije doći do knjiga za sljedeći razred. Osim organiziranih razmjena na koje svatko može doći, mnogi se odlučuju za kupnju knjiga u antikvarijatima koji se u ljetno vrijeme, osim beletristikom, opskrbe i udžbenicima, uglavnom onima za srednje škole, strukovne i gimnazije.

– Osim prodaje, i otkupljujemo udžbenike, po cijeni od 10 do 40 kuna, ovisno o kvaliteti knjige. Kako su sada udžbenici za osnovnu školu u Zagrebu besplatni, njih smo uglavnom prestali otkupljivati – objasnila je Martina iz antikvarijata Lavanda koji se nalazi u Ilici 78, a u kojem se udžbenici za srednje škole mogu nabaviti po cijeni od 40 do 70 kuna. Kako kažu iz Lavande, stručne i očuvanije knjige imaju i višu cijenu. Radne bilježnice koštaju od 20 do 30 kuna. Upravo su takve cijene i u drugim zagrebačkim antikvarijatima te se u sve, kad se kupuje nove, mogu donijeti stare knjige. Usto zainteresirani roditelji i njihova djeca prije samog dolaska po udžbenike za sljedeću školsku godinu mogu telefonom ili e-mailom provjeriti ima li knjiga koje oni traže u određenom antikvarijatu.

U gradu se udžbenici mogu nabaviti u antikvarijatima Studio u Masarykovoj 20, Superknjižara na Rooseveltovu trgu 4, Bono u Petrinjskoj 83, Lavanda u Ilici 78, Jesenski i Turk u Preradovićevoj 5 i Brala, koji se iz Mihanovićeve ulice preselio u Dežmanovu 3.

>>Udžbenici skuplji, a već iduće godine neće vrijediti

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.