Opet kopaju

Vozači, pozor! Tri važne ulice u širem centru Zagreba idu u rekonstrukciju, izbjegavajte ih

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vozači, pozor! Tri važne ulice u širem centru Zagreba idu u rekonstrukciju, izbjegavajte ih
20.02.2024.
u 06:49
Od utorak kreću radovi na raskrižju Nove ceste i Rihtmanove, u dijelu Harambašićeve te na raskrižju Vukovarske s Hrvatskom bratskom zajednicom
Pogledaj originalni članak

Za vrijeme školskih praznika očekuje se smanjenje intenziteta prometa u cijelom gradu pa će se, uz već postojeće radove, izvoditi i novi radovi na tri lokacije, javili su iz gradske uprave. 

Raskrižjem Nove ceste i Ulice Zvonimira Rihtmana bit će otežan promet u utorak od 08.30 do 15 sati. Naime, zbog izvođenja radova na vodoopskrbnom priključku potrebno je izvesti prijekop kolnika koji se nalazi u zoni raskrižja. Za vrijeme radova bit će zabranjen ulaz i izlaz iz Ulice Zvonimira Rihtmana u Novu cestu.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Jarun dobio novi izgled nakon 40 godina
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
Zagreb: Zimski dan na Jarunu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Jarun dobio novi izgled nakon 40 godina
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Gradonačelnik Tomašević obišao sa suradnicima novoobnovljenu Aleju Matije Ljubeka na zagrebačkom jezeru Jarun

Harambašićevom ulicom na dijelu od Maksimirske ceste do Štoosove ulice bit će otežan promet od utorka u 8 sati do subote, 24. veljače do 15,00 sati. Zbog izvođenja radova izgradnje zasunske komore vodoopskrbnog cjevovoda u raskrižju Harambašićeve i Škrlčeve bit će onemogućeno prometovanje Harambašićevom ulicom od sjevera prema jugu, dok će se promet u smjeru jug - sjever odvijati nesmetano. Obilazni pravac je Maksimirska – Šulekova – Štoosova.

formula za rješavanje gužvi?

Prometna revolucija u Zagrebu: Semaforima će upravljati umjetna inteligencija, stižu i digitalni znakovi

"Na primjer, dogodila se prometna nesreća na Ilici i Mesničkoj i tramvaji su stali, sav je promet zaustavljen dok se ne obavi očevid na kamionu. To znači da je stala Gundulićeva, da se ondje gomilaju auti i da je na prometnoj karti sve u crvenom. U budućnosti dinamičkom signalizacijom promet bi se automatski preusmjeravao na Varšavsku, faza semafora na raskrižju Varšavske i Frankopanske automatski bi se promijenila u korist Varšavske i tako bi se prometni čep čistio. Ideja je da algoritam u sustavu sam prepoznaje takve situacije", otkriva u razgovoru za Večernji gradski pročelnik za promet Andro Pavuna

Na raskrižju Hrvatske bratske zajednice i Vukovarske od utorka do četvrtka od 9 do 14 sati  izvodit će se radovi optimizacije semaforskih uređaja. U tom će periodu promet regulirati djelatnici MUP-a i prometnog redarstva Grada Zagreba.

Sve sudionike u prometu molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da imaju razumijevanja zbog mogućih poteškoća. 
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
marcellus
08:00 20.02.2024.

Jer je poznato da su zimski mjeseci najbolji za raskopat grad i izvodit građevne radove. "Lopina iz pogane vlake" bi raskopao 15.6 kad završava škola i do 7.9 je sve bilo zatrpano i gotovo. I u roku.