Kvartovska tribina

Donosimo vam odgovore na vaša pitanja: Hoće li se graditi most do Arene?

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Donosimo vam odgovore na vaša pitanja: Hoće li se graditi most do Arene?
29.12.2013.
u 11:00
Novi parkovi u četvrti financirat će se iz malih komunalnih akcija
Pogledaj originalni članak

Projektna dokumentacija za most do Arene još nije gotova, a sljedeće godine, bude li potrebe, iz malih komunalnih akcija financirat će se park – to su samo neka od obećanja stanovnicima gradske četvrti Stenjevec.

U današnjem broju donosimo odgovore na nova pitanja naših sugrađana.

Hoće li se u našoj četvrti napraviti barem jedan trim-park s obzirom na veličinu kvarta i broj mladih ljudi koji bi ga koristili za rekreaciju?

Dinko Bilić: Ako se u 2014. godini pokaže potreba za gradnjom novih dječjih parkova, ovaj ured u suradnji s Vijećem gradske četvrti Stenjevec utvrdit će listu prioriteta te sukladno tome uvrstiti takav park u program građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Zagreba.

Što će se poduzeti s objektima nekadašnje restauracije Sertić, odnosno Norin. Godinama je napuštena, propada i zarasla je u korov i grmlje?

Dinko Bilić: Komunalno redarstvo područnog ureda Trešnjevka-Susedgrad upoznato je s problemom zapuštenih objekata na križanju Malešnice i Vrapčanske ulice koji su obrasli raslinjem i korovom te je provelo postupak utvrđivanja vlasništva nad tim objektom i parcelom kako bi moglo pokrenuti postupak uređenja tog objekta.

3. Hoće li se graditi most do Arene?

Dinko Bilić: Prema važećem Generalnom urbanističkom planu planiran je cestovno-pješački most preko rijeke Save u produžetku Ulice Vice Vukova prema sjeveru. Na lijevoj obali Save most se spaja s planiranom produženom Ulicom Črnomerec. Za gradnju mosta još se ne izrađuje projektno-tehnička dokumentacija. Za gradnju produžene Ulice Črnomerec od Zagorske ulice na sjeveru do Jadranske avenije na jugu izrađeno je idejno rješenje. Temeljem njega izradit će se idejni projekt za ishođenje lokacijske dozvole za dionicu od Baštijanove ulice na sjeveru do Horvaćanske ceste na jugu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PI
pipo41
14:53 29.12.2013.

Mislim da se prvo pitanje nije odnosilo na dječji park..

DU
Deleted user
17:34 29.12.2013.

ulica Črnomerec izlazi na Ilicu, da li će napraviti most od Ilice do Save ?

MK
marko.kosec.3
10:32 30.12.2013.

Ko je taj Dinko Bilić, lik zna razliku između trim parka i dječjeg igrališta, jednako kao i grad Zagreb. Vjerojatno je mislil na Zagrebačku cestu a ne na ul. Črnomerec. Čuj Dinko kad si već tu u Zagrebu, daj bar nauči nešto što ti treba za izvršavanje posla iz djelokruga rada za koji primaš plaću - mnogi koji znaju što pričaju ne rade