Zagrebačko sveučilište

Traže 44 asistenta za tri fakulteta

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Traže 44 asistenta za tri fakulteta
16.06.2014.
u 11:11
Deset mjesta otvara se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva
Pogledaj originalni članak

Sveučilište u Zagrebu otvara nova 44 radna mjesta za asistente na fakultetima, a zapošljavanje će se financirati novcem Sveučilišta.

– Svrha pokretanja programa djelomično je prevladavanje problema s nemogućnošću zapošljavanja novih asistenata na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu dok se na nacionalnoj razini ponovno ne uspostavi stabilan sustav koji je poremećen od 2012. godine nadalje – objasnio je Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta.

Najviše radnih mjesta, po deset, otvara se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te na Filozofskom fakultetu, a pet asistentskih mjesta bit će na Akademiji dramske umjetnosti. 

>> Cilj novog rektora - pretvoriti Zagrebačko sveučilište u najvažnije u ovom dijelu Europe

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar abakus
abakus
14:48 16.06.2014.

Što je s napredovanjima koja su u potpunosti stopirana, pa čak i kad s fakulteta odlaze redoviti profesori u mirovinu i kad bi po svakoj logici jedan broj ljudi (ovisno o tome koliko ih je otišlo u mirovinu) trebao moći napredovati? Što je s kriterijima za napredovanje, a koji su sada takvi da jednak status ima uhljebljena neznalica s radovima objavljenim u par primjeraka i nerijetko plagiranim i vrhunski znanstvenik koji objavljuje knjige i znanstvene radove u relevantnim svjetskim časopisima? Sustav je pred kolapsom i, treba pod hitno uvesti prave kriterije i omogućiti napredovanje istinskih znanstvenika a spriječiti napredovanje onih koji su došli po raznim linijama.