Humanitarno

Svoje želje putem lampiona odaslat će 10 tisuća ljudi

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Svoje želje putem lampiona odaslat će 10 tisuća ljudi
19.12.2014.
u 13:00
22. prosinca Ove godine zbog velikog interesa manifestacija se seli na tržnicu Dolac, lampion se može preuzeti za 10 kuna, a novac je namijenjen udruzi Krijesnice
Pogledaj originalni članak

Lagani vjetar, vedro nebo i suho vrijeme - idealna je prognoza za još jednu manifestaciju "Kapulica&lampioni - želje je lakše ispuniti uz Vip!", kada će 22. prosinca točno u 20 sati nebo obasjati tri tisuće lampiona.

Avioni neće letjeti

Točno toliko pripremio ih je umjetnik Krešimir Tadija Kapulica, idejni začetnik događanja. Na njegov znak zapaljeni lampioni poletjet će u nebo, a da bi to učinili, morat će zaustaviti i zračni promet, pa tako avioni iznad Zagreba neće letjeti od 20 do 20.30 sati. Novost ove godine je promjena lokacije. Umjesto ispred Doma HDLU-a, lampione, koji simboliziraju želje, puštat će s velike plohe najveće gradske tržnice Dolac.

–Predviđamo da će biti oko 10 tisuća ljudi. Apeliram da jedan lampion puštaju minimalno dvije osobe i više jer se tako širi dobro raspoloženje, zajedništvo i pozitivan osjećaj - kaže Kapulica te dodaje da je performans osmislio upravo s idejom da se ljudi prestaju opterećivati svakodnevnim problemima.

Ove godine događaj preuzima i humanitarni karakter, pa će se tako svaki lampion moći preuzeti uz simboličnih deset kuna, a sponzor akcije Vipnet sav će iznos udvostručiti. Novac je namijenjen udruzi Krijesnice kako bi obnovili stanove u kojima odsjedaju roditelji djece s malignim bolestima.

–Molim da svi koji dođu pripreme točan iznos koji namjeravaju donirati jer nemamo mogućnost usitnjavanja ili vraćanja novca - dodao je Kapulica. Lampioni će se moći preuzeti u ponedjeljak već od 18.30 sati, na pet ulaza na Dolac: s Kaptola, s Opatovine, iz Tkalče te dva južna ulaza Pod zidom/Harmica i Trg/Tkalčićeva.

Virtualno puštanje

Za obitelji s malom djecom i za osobe s tjelesnim poteškoćama rezervirali su ulaz s Kaptola. Oni koji ne stignu doći lampione će moći pustiti virtualno putem aplikacije koju je pripremio Vipnet, a koja se može preuzeti na www.vipnet.hr/lampioni-zelja. Sve novosti mogu se pratiti na Facebook stranici Kapulica&lampioni.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:01 20.12.2014.

Tipicno za Hrvatsku....nase zelje...puhnul vjetar zel ih vrag...