Stop teroru!

"Svi trebamo tužiti Zagrebparking i tražiti povrat novca!"

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
parking
Foto: PIXSELL
parking
Foto: PIXSELL
parking
22.01.2011.
u 09:00
Nakon pojeftinjenja parking karti iz ZG parkinga su rekli da neće vraćati novac, što je liječnika Vučićevića potaknulo na akciju
Pogledaj originalni članak

"Obznanili ste da nećete vraćati novac onim građanima koji su preplatili parkirne karte jer ste odlukom Grada ionako zakinuti za otprilike četiri milijuna kuna, no sa sociološko-psihološkog stanovišta zanimljiva je Vaša metamorfoza od Facebook-Zagrebparking-Che Guevare do vladajuće klike u kojoj se broje milijuni", napisao je prim. dr. sc. Željko Vučićević u otvorenom pismu upućenom direktoru Zagrebparkinga Robertu Mišeti.

Parking Che Guevara

"Odlukom o neisplati novca doveli ste u neravnopravan položaj ljude koji su savjesno požurili kupiti karte kako ne bi nelegalno parkirali. Kao drugo, svi kupci karata, mjesečnih i godišnjih, besplatno kreditiraju Zagrebparking a da za to ne dobivaju i jednu kunu popusta. O Vašoj odluci informirao sam Poreznu upravu, Tržišnu inspekciju, Državni inspektorat, Gradski ured za promet te Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, jer smatram da je prikupljena novčana razlika, za istu uslugu u istom razdoblju poslije pojeftinjenja karata, ilegalna", nastavio je Vučićević, šef Hitne službe u Vinogradskoj bolnici i jedan od onih građana koji su zakinuti odlukom voditelja Holdingove podružnice Zagrebparking o neisplati preplaćenog novca za mjesečne i godišnje parkirne karte.

Podsjetimo, parkirne karte u svim su zonama pojeftinile 18. siječnja odlukom gradonačelnika, a neke i više od 50 posto.

– Cijena parkiranja u Zagrebu je uz bok Londonu i drugim europskim metropolama, a ako se usporedi standard, onda je to jako visoka cijena. Mislim da me se ne može kažnjavati zbog činjenice da živim u središtu grada – kazao je Vučićević, koji smatra da će povrat novca jedino biti moguć u slučaju da se građani ujedine i krenu u zajedničku tužbu protiv pljačke građana. Direktor Zagrebparkinga i dalje tvrdi kako povrata novca neće biti, jer su za vrijeme kupnje karata vrijedile drukčije cijene, no je li to moralno ispravno prosudit će javnost, koju Vučićević nakon tekstova u Večernjem listu poziva na udruženu borbu protiv podružnice koja godišnje uprihodi i do 200 milijuna kuna.

Poziva na tužbe

Dok se građanstvo ne digne na noge i zajednički stane u obranu svojih prava i obaveza, smatra Vučićević, vrh Holdinga i dalje će iskorištavati ZG parking kao bačvu bez dna, iz koje crpi novac za ostale neprofitabilne podružnice i krpanje rupa na sve strane.

Prema Robertu Mišeti, najveći je problem taj što njegovu podružnicu nije na vrijeme obavijestio Grad.

– Sve ovo dogodilo se bez ikakva upozorenja. I dalje ne razumijem zašto je takva odluka donesena te zašto s nama prije toga nitko nije razgovarao – ponovo je napomenuo Mišeta, koji je u direktorsku fotelju u ZG parkingu zasjeo prije više od tri mjeseca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

KR
kreont
09:12 22.01.2011.

Cijeli Holding je leglo zla. Trebao je dovesti do smanjenja cijena a doveo je u biti do prevelikih poskupljenja. Nitko ne kaže da u Holdingu najniža plaća mora biti 4500 kada privarni sektor zna i za one trostruko manje. Trebalo bi tužiti cijeli Holding zajedno sa Banditićem za sve profulane preskupe projekte koji su za nas u krizi neodrživi.

TE
teta1
20:56 23.01.2011.

Što se tiče povrata novca za kupljene karte, jeste li g. doktore prošli puta kada su poskupjele, dali Zagrebparkingu razliku cijene koliko ste

PR
Protivcenzure
12:24 22.01.2011.

zagreb parking jedino služi da bi bandić uzimao novac za svoje bjesne projekte.