logopedska podrška

Sve više predškolaca s govornim teškoćama

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Sve više predškolaca s govornim teškoćama
19.03.2014.
u 08:21
U prvoj godini projektom "Logopedska podrška" u Centru za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta će se obuhvatiti 60 obitelji, a važno je povezivanje različitih institucija kako bi se smanjile liste čekanja
Pogledaj originalni članak

U Centru za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta (ERF) koji postoji od ove godine, provodit će se projekt “Logopedska podrška” čiji je cilj rano intervenirati u djece s poteškoćama u govoru, a planirano je da se obuhvati 60 obitelji u prvoj godini.

Projekt su u Gradskoj upravi predstavili pročelnica Mirna Šitum, vodteljica projekta Jasmina Ivšac Pavliša, dekanica ERF-a Antonia Žižak i ravnateljica Suvaga Adinda Dulčić.

Grad Zagreb pomoći će ERF-u u zapošljavanju još jednog logopeda koji će se povezati i sa predškolskim ustanovama. Prepozna lise problem na vrijeme te u njega uključi obitelj, riješit će se lakše i jeftinije, a takav pristup smanjiti će liste čekanja, smatraju stručnjaci. Lani je Suvag u tretmanu imao 470 djece, značajno više nego godinu prije.

>>Svaki pedeseti predškolac zapinje u govoru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
KatarinaMedici
15:19 19.03.2014.

To me uopće ne iznenađuje. Pa tko više od roditelja i stigne razgovarati sa djecom? Bake i djedovi su van obitelji, djeca osuđena na gledanje TV - zaglupljujućih reklama, igrica i sl. Prije par dana, bila je emisija o djeci i gledanju TV. Kažu da djeca znaju skoro sve reklame ali ne znaju nabrojati 10 biljaka. Sramota