Raspodjela dodatnih 100 milijuna

Svaki kvart imat će u 2016. 50% više za parkove i ceste. Evo za što ide novac

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
radovi nogostup
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Radovi
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zoran Nevistic, procelnik Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, i Milan Bandic, gradonacelnik. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
27.03.2015., Zagreb - Okrugli stol pod nazivom Tresnjevka za djecu odrzan je u vijecnici Kinezioloskog fakulteta. Ivan Butorac. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
21.11.2015., Zagreb - Zeljko Fiolic, predsjednik gradske cetvrti Novi Zagreb zapad. Photo: Borna Filic/PIXSELL
03.03.2015., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic kuhao je grah za prijatelje i pojedine predsjednike gradskih cetvrti u restoranu Staro gnijezdo u Markusevcu. Milan Bandic, Josip Djurbek, Kresimir Kompesak. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
30.12.2015.
u 11:15
Povećanje novca dobro je odjeknulo po gradskim četvrtima pa očekujemo dobiti i dobre projekte Povećanje su ishodili HDZ-ovci koji su se zbog toga odužili gradonačelniku podržavši gradski proračun za 2016. godinu
Pogledaj originalni članak

Brojna dječja igrališta, parkovi, ceste, nogostupi i javna rasvjeta napravit će se ili obnoviti diljem grada zbog dodatnih 100 milijuna kuna, iznosa koji će se rasporediti na 17 gradskih četvrti. Umjesto 180 milijuna kuna, za četvrti je osigurano 280 milijuna, što je odlučeno na nedavnoj sjednici Gradske skupštine na zahtjev HDZ-ovaca koji su time uvjetovali podršku gradonačelniku u izglasavanju proračuna za 2016. Za ilustraciju, proračun Velike Gorice, šestog grada u Hrvatskoj, u 2016. će biti 312 milijuna kuna.

Uvažit će se više zahtjeva

Više novca znači da će se uvažiti i veći broj zahtjeva građana koji sve do sredine siječnja imaju priliku predati zahtjeve u Mjesne odbore ili Vijeća četvrti. Podsjetimo da HDZ (uz Vrapče gdje je u koaliciji s HSLS-om te Črnomerec gdje je njihov čelnik prešao u Most) ima vlast u osam vijeća gradskih četvrti, sedam ih drži SDP, a u dva bandićevci.

– Vijeća su uvijek nezadovoljna količinom novca za male komunalne akcije pa je ovo povećanje jako dobro odjeknulo po svim četvrtima. Na njima je sada da taj novac i iskoriste te da dobijemo čim više dobrih projekata – kazao je Zoran Nevistić, šef gradske Službe za mjesnu samoupravu. Novac se dijeli prema kriterijima Gradske skupštine, a to je veličina četvrti, broj stanovnika i stanje komunalne infrastrukture. Za sve četvrti budžet će se povećati više od 50 posto.

– Treba pohvaliti svako povećanje, no s obzirom na potrebe, ovo je kap u moru. Ipak, takvu mjeru treba zadržati i povećavati i sljedećih godina, a ne se vraćati na stari proračun – kazao je Željko Fiolić, čelnik četvrti Novi Zagreb-zapad. Dodao je da dio naselja još nema vodu i asfalt te da neće biti problema potrošiti novac.

Projekti samo čekaju

Spremni su i u Donjoj Dubravi. Već su pripremili projekte. Milan Draženović, predsjednik Vijeća, pohvalio se da su oni ove godine male komunalne akcije stopostotno realizirali još u listopadu.

– Iduće godine želimo rekonstruirati i asfaltirati najmanje 35 ulica. U dvije i pol godine uredili smo ih 110, ali plan je pojačati tempo. Želimo da Donja Dubrava obnovi svih 380 ulica, tada će ljudi biti 20 do 30 godina na miru s tim – kazao je Draženović.

Saša Molan, predsjednik Vijeća četvrti Trešnjevka-jug, veseli se povećanju, no upozorava da je to daleko od onoga što bi im trebalo pripasti iz proračuna.

– Imamo projekte za potrošiti novac, sve ono što smo odgađali jer nije bilo sredstava. Prvenstveno smo usmjereni na uređenje parkova i igrališta – kazao je Molan, a projektna dokumentacija spremna je i u četvrti Podsljeme.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
01:24 31.12.2015.

čovječe o čemu ti pričaš....vidi se da si obojen u crveno ali ti je i mozak u crvenom. Taj drug o kojem pričaš je na uši cijele Hrvatske nudio lovu i sve drugo što god bi htjela gospođa, koju je inače ON zvao na telefon i nudio a tvoj drug ima i drugi sud jer je klepnuo lovu od djece Vukovara.....a ti to povezuješ sa Bandićem i Hdz-om. Pa Mileni je bio vaš čovjek i tada vam je bio dobar, prošao je vašu školu i šta se sada čudite.....ko pura dreku !!!!!!!!!!!!!!

DS
darko.stosic.3
14:10 30.12.2015.

HDZ je podržao Bandića zbog toga što im je omogućo većinu u parlamentu a ovo sa amandmanima je samo igrokaz...Oni koji baremmalo prate peripetije u Zagrebu bi primjetili da su uz proračun prihvatili i rebalans proračuna koji se nije promjenioni milimetra od prethodnih pokušaja usvajanja a dva puta su bili protiv.Sad su odjednom za....Ono jedino što je evidentno jest da je gradonačelnik koji je predmet kaznenih progona omogućio HDZ-u da zasjedne na vlast u državi i da postane dio večine u Zg Skupštini i da je to prljava politička trgovina koja bi također trebala dobiti epilog na sudu kako se to desilo Sabi u Vukovaru...