zbor građana

Danas na Trnju prva od 10 tribina o problemima s GUP-om

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Danas na Trnju prva od 10 tribina o problemima s GUP-om
24.02.2015.
u 13:38
Skup građana je 25. veljače u mjesnom odboru Staro Trnje, Trnjanska cesta 128, a u 18 sati je tribina na kojoj gostuju i predsjednik Gradske skupštine i predsjednik Društva arhitekata
Pogledaj originalni članak

Stanovnici Trnja u srijedu u 18 sati okupit će se na zboru građana u prostorijama Mjesnog odbora s kojeg će poručiti gradskoj vlasti da izmjeni dijelove Generalnog urbanističkog plana (GUP) zbog kojeg više od 200 vlasnika ne može legalizirati svoje kuće.

Riječ je o prvoj u nizu od deset tribina koje će se održati po cijelom gradu, a na njima će biti i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor koji je nezadovoljan sporošću kojom se radi na izmjenama GUP-a.

Uz njega će biti i Teo Budanko, predsjednik Društva arhitekata Zagreb. Trnjani traže da se u GUP-u dio prostora uz Savu proglasi miješanom stambeno-poslovnom, a ne društvenom zonom, jer sada ne mogu legalizirati dogradnje na kućama starim i više od 80 godina.

Problem je isplivao nedavno kada su građanima s takvim obrazloženjem odbijeni zahtjevi za legalizaciju za koju su izdvojili više od deset tisuća kuna. Organizator tribine je Krešimir Končić, predsjednik Mjesnog odbora Staro Trnje, koji kaže da je riječ o nepravdi prema građanima jer zbog planiranja razvoja grada ne mogu raspolagati svojim kućama. Kosor ističe da uz arhitekte na tribinama sudjeluje da bi čuo probleme građana i pomogao naći rješenje. Iduća je tribina u Sesvetama 4. ožujka.

>>Za građane od srijede serija od deset tribina o legalizaciji

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.