varšavska u sudnici

Sutkinja rekla odvjetnicama aktivista da šute!

Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
Sutkinja rekla odvjetnicama aktivista da šute!
26.11.2010.
u 19:10
Sutkinja Vlatkica Jurić nije dala aktivistima da snimaju raspravu jer je to ometa u radu, a sama je obavila telefonski razgovor
Pogledaj originalni članak

"Veselo" je danas bilo na Prekršajnom sudu, gdje je rano ujutro trebala biti rasprava vezana za prosvjed u Varšavskoj, na kojem su građani ljetos zahtijevali referendum s ciljem skidanja Bandića s mjesta gradonačelnika.

Policija je tužila aktiviste jer su kao mjesto prosvjeda prijavili samo Varšavsku, a prosvjedna povorka išla je do Gradske skupštine. Iako su se na sudu pojavile sve strane, i policija i aktivisti – Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski, rasprava nije održana jer su braniteljice zatražile izuzeće sutkinje Vlatkice Jurić zbog pristranosti.

Braniteljice Linu Budak i Radmilu Bonifačić razljutilo je što sutkinja nije dopustila aktivistima da za svoje potrebe diktafonom snimaju raspravu, uz objašnjenje da je to ometa u radu. Izbio je verbalni sukob, a u jednom trenutku je Vlatkica Jurić odvjetnicama rekla da ušute, što je, jasno, izazvalo novi verbalni incident. Na koncu je svatko tko je imao nešto reći, kao u školi, dizao dva prsta.

Također, Lina Budak prigovorila je sutkinji "što je nečujni i nevidljiv diktafon njezina klijenta ometa u radu, ali u poslu je nije zasmetao telefonski razgovor koji je u jednom trenutku obavila".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

MU
mudri20
20:56 26.11.2010.

samo neka kažu da nisu ništa znali, možda ima upali!! Ako ne maximalnu kaznu, pa da moraju konačno nešto raditi !!!!

OB
-obrisani-
22:01 26.11.2010.

Pa te majmune koji sebe nazivaju \"aktivisti\" treba poslati na prisilni rad i naplatiti im svaku minutu kašnjenja radova u Varšavskoj!!! Ako se dokaže da su ometali radove na Srđu onda i za to!

FI
Fieldhockey
20:20 26.11.2010.

I dobro im je rekla. Novinarka bi trebala malo bolje upoznati pravilnike o radu sudova, pogotovo o telefonima i diktafonima. Ovdje su odvjetnice ometale raspravu