Gornji grad

Stanari ostali bez svog parkinga, ostalima dnevna karta 500 kuna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Stanari ostali bez svog parkinga, ostalima dnevna karta 500 kuna
04.11.2014.
u 08:00
Uvodi se i naplata u ulicama uz Bundek, uz Jarunsku cestu i sportski park Mladost te u Trnjanskim Strugama
Pogledaj originalni članak

Za nekoliko dana ponovno će se na Gornjem gradu uspostaviti naplata parkiranja, a svi osim stanara koji ondje budu željeli ostaviti svoje automobile za to će dnevno morati izdvojiti 500 kuna. Stanarima će se, pak, ukinuti pravo na rezervaciju posebnog parkirališnog mjesta, no dobit će povlaštene karte za novu, plavu zonu.

Čeka se potpis

Gradski Ured za promet već je napisao prijedlog odluke koju još mora potpisati zamjenica gradonačelnica Sandra Švaljek koja, saznajemo, provjerava svaki detalj kako se ne bi ponovilo da Upravni sud opet nađe zamjerke.

Najveća novost u novoj odluci jest da vozači neće moći kupiti 'satnu' kartu kao u drugim zonama, čime se želi zadržati sadašnji režim da na Gornjem gradu zbog malog kapaciteta, ali i zaštite stare gradske jezgre, parkira što manje vozača. Novost je i da će takav režim naplate, za razliku od drugih zona, vrijediti od 0 do 24 sata.

'Izgubit ćemo'

– Bojim se da ćemo izgubiti ono za što se već 15 godina borimo. Kako Zagrebparking ne radi nakon 20 sati, imat ćemo besplatno javno parkiralište usred zaštićene kulturno-povijesne cjeline – kazao je jedan od stanara.

Stanarima Langova trga, Dežmanova prolaza, Gundulićeve od Ilice do Masarykove, Streljačke, Tomićeve, Masarykove, Mesničke i Varšavske odobrava se pak korištenje javne garaže Tuškanac za 110 kuna mjesečno.

Osim novosti na Gornjem gradu, u izmijenjeni pravilnik o parkiranju uvest će se i naplata uz Bundek, u ulicama Damira Tomljenovića-Gavrana (sjeverna strana, između V. Holjevca i SR Njemačke) te u Ulici SR Njemačke (prvih 100 metara od Ulice D.T.-Gavrana) koje ulaze u drugu zonu. U treću zonu pak ulazi parkiralište na Jarunskoj cesti (istočna strana sportskog parka Mladost) te Ulica Trnjanske Struge VI (od Hypo centra do Ulice Prisavlje).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar dras32
dras32
08:41 04.11.2014.

Satna karta.Satna? Ajde dobro.

GV
giga.vac.5
09:00 04.11.2014.

Je li autor teksta pročitao članak prije objave??? Može mi recimo objasniti prvu rečenicu?Pa "satna karta"? Kao i "Stanari(ma) Langova, Dežmanova... U 11 rečenica toliko grešaka, OMG.

SA
samodinamo
12:12 04.11.2014.

Podržavam uvođenje naplate! Samo deri!