Sanacija klizišta

Stanari ljutiti zbog sječe svih stabala na Dubravkinu putu

Foto: Borna Filic/PIXSELL
29.04.2015., Zagreb - U sklopu sanacije klizista Dubravkin put posjecena su stabla. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
29.04.2015., Zagreb - U sklopu sanacije klizista Dubravkin put posjecena su stabla. Photo: Borna Filic/PIXSELL
30.04.2015.
u 09:00
Drveće na padini Hrvatske šume uklonile zbog sanacije klizišta
Pogledaj originalni članak

Gotovo svo stoljetno drveće koje je raslo na padini na početku Dubravkina puta u posljednjih je nekoliko dana posječeno.

–Sistematično se uništava šuma u strogom centru grada. Jednako su tako prošle godine posječena stabla kod parka Tuškanac, što je aktiviralo klizište - ljutiti su stanovnici koji žive u blizini, a koji su upozorili na sječu. Na lokaciji su zatečeni zaposlenici Hrvatskih šuma, koji nisu željeli odavati detalje, no tabla u podnožju padine upućivala je da rade na sanaciji klizišta, s upozorenjem na opasnost od samoizvala stabala.

– Radovi na sanaciji klizišta na Dubravkinu putu uključeni su u radove na uređenju ljetne pozornice na Tuškancu - rekli su iz Zavoda za zaštitu spomenika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ST
strmopec
11:41 30.04.2015.

Stoljetne šume se bjesomučno sjeku, nepovratno uništavaju i prodaju pod krinkom saniranja od vremenskih nepogoda na velikim površinama Velebita, Like, G.kotara, Medvednice... Nacionalna sramota!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:07 30.04.2015.

Rodje siti, a šuma "sanirana".

SI
silviaanabrantusa
14:12 30.04.2015.

Na tom dijelu Dubravkinog puta ke kuca i postoji opasnost od klizanja... Prije par mjeseci kod Saloona mi je skoro pala ogromna grana na glavu zbog starosti drveta. Sigurno ne sijeku bezveze i javljaju se ljudi koji nemaju pojma kakva je to opasnost. Da je nekom palo na glavu bunili bi se jer nisu posjekli... Takav smo mi narod, samo da se prigovara na nebitne stvari.