projekt uređenja

Sredinom 2014. ocjena realnosti ‘Zagreba na Savi’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sredinom 2014. ocjena realnosti ‘Zagreba na Savi’
05.12.2013.
u 09:40
Zagrebu bi se tim planom dobilo 360 hektara urbanističkog područja za gradnju i javne sadržaje
Pogledaj originalni članak

Projekt uređenja toka Save od slovenske granice do Siska kojim bi se i Zagreb znatno približio obalama rijeke nije zaboravljen, na njemu se radi, a engleski stručnjaci do sredine 2014. godine izradit će studiju utjecaja na okoliš i studiju izvodljivosti predviđenih radova.

Nad projektom budno motri Udruga za očuvanje hrvatskih voda i mora Slap koja je o tome jučer organizirala treću stručnu tribinu.

– Pratimo razvoj projekta koji je iz vedra neba predstavljen 2008. godine, a želimo da se u njega uključe svi relevantni stručnjaci kako bi u konačnici bio dobar ali i ekološki prihvatljiv – kazao je Zlatko Blažević iz udruge Slap.

Objasnio je da je glavni cilj tribine povezati stručnjake kako bi kvalitetno mogli raditi na problematici uređenja i korištenja rijeke Save, ali i upoznati javnost s dosadašnjom realizacijom projekata.

Leo Penović iz HEP-a, koordinator projekta, istaknuo je da je projekt opširan jer osim uređenja voda obuhvaća i promet, uređenje Save kroz grad Zagreb gdje se mora uklopiti u urbanistički plan, ali i njeno energetsko iskorištavanje. U Zagrebu bi se dobilo oko 360 hektara sa svim urbanističkim, prometnim i rekreativnim sadržajima, a preko rijeke sagradili bi se i novi mostovi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
17:55 05.12.2013.

O cemu je ustvari ovaj clanak? "Nad projektom budno motri Udruga za očuvanje hrvatskih voda i mora Slap koja je o tome jučer organizirala treću stručnu tribinu." - a kakav je projekt, koje su osnovice, zadace?