Velika čistka

Smijenjen ravnatelj Svetog Duha poznat po seks-skandalu

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Smijenjen ravnatelj Svetog Duha poznat po seks-skandalu
07.11.2013.
u 08:21
Martinac, kojem su u kuloarima prišili nadimak “SDP-ov kirurg koji je na račun članstva u stranci dobio dvije ravnateljske funkcije”, Svetim Duhom upravlja od rujna 2010. godine.
Pogledaj originalni članak

U zdravstvenim ustanovama koje su u vlasništvu Grada Zagreba posljednja dva dana traje čistka. S ravnateljske pozicije Doma zdravlja Istok smijenjen je Joso Škaro, nekadašnji dugogodišnji političar i građevinski poduzetnik kojeg je na čelo tog Doma zdravlja još 2007. godine postavio tadašnji pročelnik zdravstva Zvonimir Šoštar.

Naručena smjena?

Škaro je, kako neslužbeno doznajemo, s pozicije morao otići, a njegovu smjenu, kako to poručuju članovi upravnog vijeća Doma zdravlja, naručila je pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum.

– Nisam osoba koja može nešto tako naručiti ili narediti. Moj je posao što bolji zdravstveni sustav, a sigurno ne kadrovska politika. Time se ne bavim, to pitajte gradonačelnika Bandića – obranila se Šitum. Točni razlozi smjene Jose Škare, koji barem prema pravilnicima i propisima moraju podrazumijevati kršenje brojnih odredbi, nisu poznati, a iz Ureda gradonačelnika o tome pitanju jučer nisu željeli ništa komentirati.

– Smijenjen sam – bilo je pak sve što je odgovorio sada već bivši ravnatelj Škaro nakon našeg poziva.Navodni razlog pritiska na Upravno vijeće za njegov odlazak leži u tešku zdravstvenom stanju ravnatelja, no kako poručuju iz Upravnog vijeća, to je samo izgovor kojim ga se pokušava smijeniti s trenutačne pozicije.Ravnatelj Joso Škaro na računu Doma zdravlja istok ostavlja plus od deset milijuna kuna.

Osim Jose Škare, svoju poziciju prvog čovjeka Kliničke bolnice Sveti Duh jučer u popodnevnim satima izgubio je i Miran Martinac. Kako neslužbeno doznajemo, nakon nekoliko sastanaka tijekom dana odlučeno je o njegovoj smjeni, no tko je osoba koja bi Martinca mogla naslijediti, još se ne zna.

Poznat po seks-skandalu

Martinac, kojem su mu u kuloarima prišili nadimak “SDP-ov kirurg koji je na račun članstva u stranci dobio dvije ravnateljske funkcije”, Svetim Duhom upravlja od rujna 2010. godine. I u slučaju njegove smjene, baš kao i onom Jose Škare nisu jasno objavljeni razlozi smjene niti se itko od vlasnika te zdravstvene ustanove odlučio jučer o tome izjasniti. Sam Martinac bio je nedostupan za bilo kakav komentar, tajnica ga je za svakog našeg poziva pravdala novim sastancima. Ipak, doktor Miran Martinac, bez obzira na funkciju koju je obnašao, široj javnosti poznat je od 2011. godine kada se našao u središtu seks-skandala i afere “Pancho” u kojoj je studentica optužena za podvođenje starleta imućnoj klijenteli imenovala i doktora Mirana Martinca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

TO
Tomi12
11:18 07.11.2013.

Vjerujem da Mirna Šitum nije kriva za smjene ravnatelja doma zdravlja i bolnice. Gđa Šitum je pročelnica na pola radnog vremena, no na poslu je nema ni tih 4 sata dnevo. Možda obavlja ugovoreni i plaćeni posao 4 sata tjedno. Extra plaćen posao.

MI
MileB
16:45 07.11.2013.

Joj pa to je medo od Simonice :))

56
56789
14:12 07.11.2013.

Ma nije gđa Šitum pozvala sve predsjednike Upravnih vijeća i naredila im da traže ostavke ravnatelja i nije prozivala članove Upravnih vijeća da moraju se pojaviti na sjednici i glasati za ostavke. Nije, nije...nije ona takva!!!!