Početak procesa

Slavko Kojić traži da država Gradu vrati više od 200 milijuna kuna

Slavko Kojić traži da država Gradu vrati više od 200 milijuna kuna
03.02.2015.
u 13:00
Održano prvo ročište Grada Zagreba protiv države na Trgovačkom sudu
Pogledaj originalni članak

Prvo ročište na Trgovačkom sudu u Zagrebu održano je jučer u parnici koju je Grad pokrenuo protiv države tražeći povrat više od dvjesto milijuna kuna.

Riječ je o novcu koji je pročelnik za financije Slavko Kojić u državni proračun uplatio od 2008. do 2011. godine ne znajući da jedinice lokalne samouprave koje imaju više novca od minimalnog standarda ne moraju novac uplaćivati u takozvani Fond za izravnavanje.

Riječ je o fondu u koji jedinice lokalne samouprave uplaćuju 15,5 posto prikupljenog poreza na dohodak, a iz kojeg pomoć dobivaju one općine i gradovi koje nisu u stanju samostalno financirati decentralizirane funkcije, odnosno škole, socijalu, zdravstvo i vatrogasce. Informaciju da Zagreb ne mora na državni račun uplaćivati novac Kojić je saznao u stručnom časopisu Riznica, nakon čega je pokrenuo postupak kojim traži povrat uplaćenog novca i odbio zahtjev države da uplati još 337 milijuna kuna.

Država, u vrijeme ministra financija Slavka Linića, zbog toga je prijetila blokadom računa Grada, no Kojić je na Upravnom sudu dobio potvrdu da 337 milijuna ne mora dati državi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
ObrenM
16:08 03.02.2015.

Da ovako presutno "drzava"podrzava pljacku najneobrazovniji covjek ne moze vjerovati.