Na Tomislavcu

Skupljaju knjige za suborce, žele im opremiti bolničku knjižnicu

Foto: Robert Anić/PIXSELL
25.04.2016., Zagreb - Trg kralja Tomislava, braniteljska udruga s Pesenice sakuplja knjige za Veteransku bolnicu u Zaboku. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
knjige branitelji
Foto: Robert Anić/PIXSELL
knjige branitelji
26.04.2016.
u 18:15
Na Tomislavcu zagrebački branitelji pomažu Veteranskoj bolnici u Zaboku, do 5. svibnja svi koji žele mogu donirati različite naslove, a mogu veteranima pomoći i kupnjom knjiga koje se nude pod šatorom
Pogledaj originalni članak

Na policama Zabočke veteranske bolnice nalazi se oko 1500 naslova raznih knjiga i romana koje je za svoje oboljele suborce od građana u proteklih godinu dana prikupila zagrebačka “Hrvatska udruga Prošlost rata za budućnost mira.

Na ideju je došao Dubravko Slović, predsjednik udruge, kada je i sam, tijekom boravka u bolnici, saznao da bi ondje voljeli imati knjižnicu kako bi veteranima skratili bolničke dane.

– Udruga je prikupljala knjige za vukovarsku knjižnicu te za knjižnicu osnovne škole u Gunji, pa smo odlučili napraviti akciju i za branitelje u bolnici – kazao je Slović dodavši da se do 5. svibnja akciji na Trgu kralja Tomislava mogu pridružiti i Zagrepčani. Mogu donijeti i donirati svoje knjige, ali ujedno i u pola cijene kupiti i neku od brojnih knjiga koje im se nude u šatoru. Knjige prodaju razne izdavačke kuće, koje nakon svake akcije doniraju dio svojih zbirki.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

– Ovdje se mogu kupiti i dječje slikovnice, knjige o ratu, ali i romani, kuharice, znanstvena fantastika... Izbor je velik i svatko si može naći neki naslov već od pet kuna – rekao je Slović.

Za pet kuna nude se dječje džepne slikovnice, a kuharice su od 30 kuna. U Novalji, Čakovcu, Zaprešiću, Zaboku, Rijeci ili Osijeku u prosjeku je za Veteransku bolnicu prikupljeno po 200 naslova, a od Zagreba se očekuje više.

– Plan je da knjižnicu opskrbimo s barem 2500 knjiga kako bismo imali raznolikog sadržaja pa pozivamo Zagrepčane da daruju barem po jednu knjigu – pozvao je Slović. Ako netko želi donirati veću količinu pa i paket, iz Udruge će sami doći po njih na kućni prag

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.