Gradska skupština

Sjednice se isplate – Kregar rekorder s mjesečno 12.700 kn

Foto: Patrik Macek/Pixsell
Sjednice se isplate – Kregar rekorder s mjesečno 12.700 kn
30.03.2012.
u 10:30
Za 1300 kuna po sjednici dovoljno je pojaviti se za vrijeme zasjedanja, rad u odborima također se honorira sa 1300 kuna, a zarada ovisi o broju odbora u kojima se sjedi
Pogledaj originalni članak

Nezavisni zastupnik Josip Kregar prošle je godine bio najbolje plaćen zastupnik u Gradskoj skupštini s prosječnim mjesečnim neto primanjima od oko 12.700 kuna.

Potpredsjednici

Kregar je svoje honorare stekao zahvaljujući položaju potpredsjednika Skupštine, što se honorira s pet i pol tisuća kuna mjesečno, ali i prisustvom na svim sjednicama kao i radu u nekoliko odbora u kojima se prije same sjednice raspravlja o aktualnim temama. Nakon Kregara, sljedeći po zarađenim honorarima je esdepeovac Dragan Korolija Marinić s prosječnim mjesečnim primanjima od oko 9400 kuna. Potom slijede, sa po 8800 kuna, potpredsjednice Skupštine Danira Bilić (HDZ) i Morana Paliković-Gruden (HNS).

Od bolje plaćenih zastupnika možemo istaknuti i Margaretu Mađerić iz HDZ-a sa 7900 kuna i haenesovca Dragana Kovačevića sa 7300 kuna. Većina ostalih zastupnika dobivala je naknade od tri i pol do šest tisuća kuna mjesečno. Najmanju pak mjesečnu naknadu, od svega tristotinjak kuna, zaradio je Miroslav Ćiro Blažević koji je u radu Skupštine sudjelovao svega dva puta, dok je jednom sudjelovao u radu odbora u koji je imenovan.

Više funkcija

Zastupnici su do ovih, za hrvatske standarde nemalih dodatnih primanja došli radom u Gradskoj skupštini te njezinim odborima, za što su dobivali naknadu od oko 1300 kuna po sjednici. Osim toga, zastupnici poput Dragana Korolije Marinića i Josipa Kregara bili su i članovi vijeća gradskih četvrti, za što se također dobiva naknada. Tako je Kregar kao član vijeća mjesečno primao i naknadu od 1500 kuna, dok je Korolija Marinić dobivao 4600 kuna mjesečno za funkciju predsjednika vijeća.

No ni tu nije kraj dodatnoj mogućnosti zarade u gradskoj politici.

Tako su Josip Kregar i Dragan Kovačević, koji su cijelu prošlu godinu bili i članovi Nadzornog odbora Holdinga, primali mjesečnu naknadu od oko tri tisuće kuna, odnosno 60 posto prosječne bruto plaće u Zagrebu. Dragan Kovačević i dalje je član Nadzornog odbora Holdinga, dok je Kregar u siječnju ove godine istupio zbog mandata u Hrvatskom saboru.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

Avatar tkozna
tkozna
11:03 30.03.2012.

Ma kako sam sretan kad taj čovjek uz svoju sveučilišnu peteroznamenkastu plaču mjesečno dobije istu takvu peteroznamenkastu nagradu za zahebanciju a onda kaze ja naivno upao u postsmrtnoj pripomoći. Kud ja nisam tako naivan. Nemam više novaca nemaaaaaaaam! Gotov sam!

CH
chemica
11:07 30.03.2012.

Poskupila je voda. Poskupio je javni gradski prijevoz. Poskupila je voda i po drugi put u zadnjih nekoliko godina. Uskoro će poskupiti i disanje. Bitno da Kvegavu i ostalima naknade RASTU. Dok mafija pljačka naš grad, oni ubiru novce. Krvarinu. Naknadu za ŠUTNJU. Bili oni u HDZ-u, SDP-u ili pak \"nezavisni\". Zato ćemo na referendum za Bandićevu smjenu za sveto nigdarjevo. Raznorazni Penave grade javne WC-e i fontane, Kvegav im \"drži svijeću\" i ubire novce, a bedaci sve plaćaju. Imate rvacku.

ZE
zelenaruka
11:01 30.03.2012.

Ćiro je zakon...Pa koji idioti su ga birali? Čovjek živi i radi u Iranu a član je ZG skupštine!!?