čitanje poezije

Sjećanje na velikana Tina Ujevića u gostionici Tip Top

Foto: Martina Popovcic/PIXSELL
Sjećanje na velikana Tina Ujevića u gostionici Tip Top
12.11.2013.
u 08:59
Pjesnik, boem i lutalica, kako ga se često naziva, umro je na današnji dan, a u njegovu čast u njegovoj omiljenoj gostionici, u koju je često navraćao i u njoj stvarao, održat će se teatar poezije
Pogledaj originalni članak

Najpoznatija gradska gostionica Tip Top i danas će se, kao i niz godina prije, pretvoriti u mjesto sjećanja na jednog od najvećih hrvatskih pjesnika Tina Ujevića.

Pjesnik, boem i lutalica, kako ga se često naziva, umro je na današnji dan, a u njegovu čast u njegovoj omiljenoj gostionici, u koju je često navraćao i u njoj stvarao, održat će se teatar poezije Sjećanje na Tina.

Pjesnici, pisci, umjetnici i glumci među kojima Goran Matović, Tonko Marojević, Katarina Bistrović-Darvaš, Edin Karamazov te mnogi drugi u sjećanje na Tina čitat će njegove poznate, ali i manje poznate pjesme. Početak je događanja u 18 sati na adresi Gundulićeva 18. Ulaz je besplatan.      

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.