koalicija u zagrebu

Siniša Šukunda kandidat pravaškog bloka za šefa Zagreba

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
siniša šukunda (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
siniša šukunda (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
siniša šukunda (1)
28.11.2012.
u 13:03
Daniel Srb, predsjednik HSP-a, rekao je da je formiranjem pravaškog bloka došao kraj pravaškoj neslozi jer do ujedinjenja nije došlo samo u Zagrebu nego i Splitsko-dalmatinskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji
Pogledaj originalni članak

Pravaški blok, prva pravaška koalicija za lokalne izbore u Zagrebu koju čine HSP i HČSP, predstavio je svoje kandidate za najviše gradske dužnosti. Siniša Šukunda kandidat je za gradonačelnika, a Ivan Pavić i Miroslav Šurbek kandidati su za dogradonačelnička mjesta. Pravaški kandidat za gradonačelnika Siniša Škunda rekao je da oni imaju spreman program za oporavak metropole koji su napravili stručnjaci i koji će ponuditi biračima. Posebno je naglasio da nakon idućih lokalnih izbora Holding više neće biti mjesto u koje će vlast uhljebljivati svoje poslušnike i prebjege iz protivničkih redova.

Daniel Srb, predsjednik HSP-a, rekao je da je formiranjem pravaškog bloka došao kraj pravaškoj neslozi jer do ujedinjenja nije došlo samo u Zagrebu nego i Splitsko-dalmatinskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

– Istraživanja kažu da raste rejting pravaškom bloku, novoj političkoj opciji na hrvatskoj političkoj sceni – rekao je Srb koji se posebno obrušio na Linićev porez na nekretnine.

– Ne slažemo se s uvođenjem novih poreza, a posebice poreza na nekretnine koji je udar na srednji sloj naših građana. Vlast hoće srušiti cijene nekretnina kako bi ih po povoljnim cijenama kupili stranci. Vlast uvodi taj porez da bi od njegovih prihoda mogla plaćati članarinu za Europsku uniju – kaže Srb.

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a, kaže da je formiranje pravaškog bloka iskreno zajedništvo članova dviju stranaka, a da će njihovim rezultatima na izborima mnogi biti iznenađeni.

– Zagreb je dosad funkcionirao na principu upravljačkog, financijskog i urbanističkog kaosa. U Zagrebu jedino funkcionira koruptivni sustav. Grad Zagreb ima 22 tisuće zaposlenih od čega je višak čak sedam tisuća. To su ti poslušnici koji se nisu zapošljavali po stručnosti nego podobnosti. Korupciji i kaosu u Zagrebu jedino se može suprotstaviti pravaški blok – zaključio je Miljak.

http://www.rhapsody.com/album/Alb.46748632
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GI
GiboKralj
13:51 28.11.2012.

Glasam za Šukundu!, uz ostatak obitelji. Naprijed HČSP-HSP koalicija!

19
-1-9-1-1-
23:48 29.11.2012.

Napokon... Nadam se da će ljudi prepoznat pravaški blok kao ozbiljnu političku opciju!