borba protiv vrućina

Sindikat: Pitali smo i mi HZJZ te nema zapreka za klimu u autobusima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Građani nose zaštitne maske i u javnom prijevozu i na otvorenom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Od danas maske obavezne za zaposlenike ugostiteljskih objekata
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Građani nose zaštitne maske i u javnom prijevozu i na otvorenom
22.07.2020.
u 13:02
Sindikatu su, također, potvrdili kako se rashladni uređaji mogu koristiti, no, treba se pridržavati nekoliko uputa
Pogledaj originalni članak

U preporukama epidemiologa na Koronavirus.hr stoji da se zbog prevencije širenja koronavirusa neka ne pali klima, ni grijanje u autobusima, a iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo su prvo, podsjećamo, za Večernji list te sada i samom Sindikatu vozača i prometnih radnika ZET-a potvrdili kako ipak nema zapreka za korištenje klima u putničkom prostoru.

Sindikatu su, također, potvrdili kako se rashladni uređaji mogu koristiti, no, treba se pridržavati nekoliko uputa poput nošenja maski, redovitog održavanja i čišćenja klime te redovit filtera. Usto, zrak bi trebao puhati smanjeno da ne kovitla prejako, a preporučuje se da se koristi samo vanjski zrak što doprinosi čišćenju i njegovom izmjenjivanju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KO
Kokoiduhovi
08:58 23.07.2020.

Još da ZET vozačima objasni da ne molbu putnika da uključe klimu, ne smiju zavaravati i reći da se "klima sama automatski pali kada temperatura dosegne određenu visinu", nego da uključe klimu i ne muče ljude...