Ništa od vožnje

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala negativno mišljenje za izdavanje Uporabne dozvole za žičaru

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala negativno mišljenje za izdavanje Uporabne dozvole za žičaru
06.05.2021.
u 16:18
Investitior sanitarnoj inspekciji Državnog inspektorata nije predočio dokaz, odnosno Izvještaj o mjerenju razine buke za dnevne, većernje i noćne uvjete rada predmetne
Pogledaj originalni članak

Sanitarna inspekcija dala je negativno mišljenje za izdavanje Uporabne dozvole za žičaru Sljeme, javili su iz Državnog inspektorata.

Do trenutka dostavljanja Zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu, voditelju postupka u četvrtak, 06. svibnja, a sukladno izdanoj Potvrdi o usklađenosti glavnog projekta s propisanim sanitarno-tehničkim uvjetima i uvjetima zaštite od buke i uvjetima zaštite od neionizirajućih zračenja investitor sanitarnoj inspekciji Državnog inspektorata nije predočio dokaz, odnosno Izvještaj o mjerenju razine buke za dnevne, večernje i noćne uvjete rada žičare. 

Spomenuti izvještaj, napominju iz Inspektorata, mora sadržavati ocjenu rezultata mjerenja po članku 5. i 6. Pravilnika o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave, kojim se potvrđuje ispunjenja uvjeta vezanih uz provedbu mjera zaštite od buke, sukladno Zakonu o zaštiti od buke, poručuju iz Inspektorata. 

Slijedom navedenoga sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata postupila je sukladno važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske, zaključuju- 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

GE
geler203
17:21 06.05.2021.

Zatvoriti, srušiti i vratiti u prvobitno stanje. Troškove namiriti imovinom članova 365 i njihovih obitelji a naročito "kumova" i njihovih obitelji pokojnog kriminalca koji su sudjelovali u radovima.

TM
trade_mark
23:09 06.05.2021.

želim da nikad ne proradi, i da ostane kao vječni spomenik kriminalu milana bandića. ujedno kao podsjetnik kretenima koji nisu glasali kad su trebali. a mogli su.

IB
iva.begovic
01:44 07.05.2021.

Valjalo bi investitoru tj. Gradu Zagrebu postaviti pitanje da li su mogli odabrati manje bučnu žičaru obzirom da trasa prolazi preko mirnog naselja. Bilo bi interesantno znati postoje li uopće žičare koje stvaraju manju ili veću razinu buku tj. da li se proizvode žičare s različitim razinama buke ovisno o tome da li su namijenjene za naseljena i nenaseljena područja? To je detalj koji je općem puku, a vjerojatno i inspekciji, nepoznat ali investitor i projektant vjerojatno znaju. .